EUROPSKO PRVENSTVO U ATLETICI

Sandra Elkasević sedmi put zlatna, Filip Mihaljević uzeo srebro

Barcelona, Helsinki, Zürich, Amsterdam, Berlin, München… Rim! Sedam gradova, sedam europskih prvenstava, sedam zlatnih medalja najbolje hrvatske atletičarke Sandre Elkasević! Nezaustavljiva, čudesna sportašica u subotu je još jednom obranila titulu najbolje na kontinentu, na slavnom rimskom Olimpicu bacila je disk 67,04 metra i sedmi put zaredom zasjela na europsko prijestolje, pobijedivši ispred Nizozemke Jorinde van Klinken (65,99). – piše Jutarnji list.

Uz Sandrino smo ime navikli vezati medalje zlatnog sjaja, ovo joj je već 11. u karijeri na najvećim natjecanjima, a u europskim je okvirima dosad isključivo i osvajala najsjajnija odličja.

Još jednu blistavu natuknicu u svoj sportski životopis dodao je u subotu navečer Filip Mihaljević, najbolji hrvatski atletičar na Europskom je prvenstvu u Rimu osvojio srebrnu u bacanju kugle s hicem od 21,20 m! Dvije godine nakon Münchena, gdje je proživio najljepše trenutke karijere i skočio na kontinentalni tron, opet smo ga gledali kako s hrvatskom zastavom trči počasni krug, opet smo ga gledali na pobjedničkom postolju. – prenosi Jutarnji list.

Istina, ovaj put ne na najvišoj stepenici, ali to i nije bilo realno jer Talijan Leonardo Fabbri je ove godine “eksplodirao” i otišao na razinu koja je trenutno neuhvatljiva za sve Europljane. A kad tome dodamo da je bacao pred bučnom domaćom publikom na Olimpicu, što mu je bio dodatni vjetar u leđa, onda njegova pobjeda s hicem od 22,45 m nije nikakvo iznenađenje. A kao što Filip nije mogao pratiti Fabbrija, nitko drugi nije mogao pratiti njega, najviše mu se približio brončani Michal Haratyk s 20,94 m.

POSLJEDNJE DODANO: