Article

//www.dalmacijanews.hr/files/608261b56f52df3f408b456f/80
Foto: Domovinski pokret

Tomislav Kovač: Grad Kaštela na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem nije učinio ništa kako bi pomogao poduzetnicima

Njegov prvi potez će biti raspisivanje javnog poziva za pomoć najugroženijim djelatnostima, po uzoru na neke druge gradove u našoj županiji.
Tomislav Kovač kandidat je Domovinskog pokreta za zamjenika gradonačelnika Kaštela, a ujedno i privatni poduzetnik koji Gradu zamjera odnos prema privatnicima i djelatnostima koje su s obzirom na situaciju, ugrožene. Najavio je i svoj prvi korak.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Uz to što sam kandidat Domovinskog pokreta za zamjenika gradonačelnika grada Kaštela, ujedno sam i privatni poduzetnik kojem je sjedište tvrtke u našem gradu te se nikako ne mirim sa činjenicom da sadašnja vladajuća struktura u Kaštelima nema apsolutno nikakvog sluha za poduzetnike koji su se našli u problemima uzrokovanim korona krizom.

Preko godinu dana smo svjedoci krize upravljanja u cijeloj državi i propadanja mikro i malih poduzetnika i obrtnika, a Kaštela nisu iznimka. I dok su mnogi drugi gradovi prepoznali alarmantnost situacije i ciljano pomogli najugroženije djelatnosti, grad Kaštela to nije učinio. Uz sve nedaće s kojima živimo u Kaštelima, počevši od infrastrukturnih i komunalnih problema pa do socijalne politike, segment pomoći poljuljanom gospodarstvu je u potpunosti zanemaren.

Mi moramo brinuti za privatno poduzetništvo, za svako radno mjesto kojim se generira dodatna vrijednost, za svakog i najmanjeg obrtnika koji posluje u našem gradu, a kojem je egzistencija ugrožena novonastalim okolnostima uzrokovanim pandemijom. Trenutno su poduzetnici u gradu Kaštela prepušteni sami sebi bez bilo kakve inicijative grada kojom bi im se moglo pomoći.

Kao zamjenik voditelja regionalnog ureda Udruge Glas poduzetnika, zajedno s kolegama iz udruge, pred gotovo pet mjeseci sam pokrenuo inicijativu prema gradu u kojoj smo tražili sastanak s predstavnicima grada te nudili kvalitetna rješenja, gdje bi se uz malo novca pomoglo najugroženijim gospodarskim djelatnostima. Nažalost, dočekala su nas zatvorena vrata te do današnjeg dana nismo dobili niti odgovor na poziv za sastanak, bez obzira što je isti uredno predan i urudžbiran na protokolu grada.

S obzirom da se grad Kaštela orjentirao prema turizmu i želi ići putem da postane kvalitetna turistička destinacija, neshvatljivo je da grad nije vidio potrebu pomoći upravo djelatnostima vezanim za turizam, koje trpe ogromne gubitke i koji su praktički oni koji svojim davanjima pune gradski proračun. Stoga ne čudi da je trenutna financijska situacija u gradu iznimno loša.

Sinergijom grada i malog poduzetništva može se puno postići, a ovakvim statusom quo trebat će godine da se situacija vrati u normalu.

Ukoliko bih dobio tu čast da me građani grada Kaštela izaberu na mjesto zamjenika gradonačelnika, moj prvi potez će biti raspisivanje javnog poziva za pomoć najugroženijim djelatnostima, po uzoru na neke druge gradove u našoj županiji.
hr Fri Apr 23 2021 07:57:34 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5e74c32229111c2b8e8b458e/80
Foto: Promet Split

PROMET Obavijest za putnike na linijama br. 1, 14 i 32

Od ponedjeljka izmjene u voznom redu
Od ponedjeljka 17.05., dolazi do izmjena na voznom redu linije br. 14 BRDA-KOPILICA-DUBROVAČKA-BOLNICE-ŽNJAN-DUILOVO i obratno, na način da se istoimena linija pojačava sa polascima u oba smjera i to svaki dan, a novi vozni red možete preuzeti na web stranici.

Nadalje, dolazi do izmjene u voznom redu na liniji br. 1 STARINE-HNK-STARINE na način da će polazak u 8.00 sati radnim danom iz Starina prometovati do HNK, a polazak u 7.45 (umjesto dosadašnjeg prometovanja do HNK) će po dolasku do HNK prometovati natrag u Starine.

Na liniji br. 32 polazak iz Splita radnim danom umjesto u 12.30 se mijenja u 12.20, a iz Kučina polazak umjesto u 13.00 se mijenja u 12.50.
hr Fri May 14 2021 08:52:35 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5f01986edaf72d65278b4569/80
Foto: Canva

Lokalni izbori: Zadnji dan izborne promidžbe

Još samo danas, političke stranke i kandidati mogu uvjeravati birače da su baš oni pravi izbor za njihovu lokalnu vlast, a u ponoć s petka na subotu počinje izborna šutnja uoči nedjeljnih lokalnih izbora.

Sudeći prema najavama, brojni će izborni sudionici baš u petak poslati završne poruke biračima koji će svoje mišljenje o svemu reći u nedjelju na biračkim mjestima, od 7 do 19 sati.

Izborna šutnja traje, dakle, cijelu subotu i nedjelju do 19 sati, u tom razdoblju zabranjeno je javno predstavljanje izbornih programa, nagovaranje birača da glasuju za određenu kandidacijsku listu ili kandidata, objavljivanje procjena, kao i prethodnih, neslužbenih rezultata izbora itd.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) pozvalo je sve sudionike izbora, fizičke i pravne osobe te medije da poštuju izbornu šutnju.

Za njeno kršenje novčane se kazne kreću od tri tisuće kuna za fizičku osobu do pola milijuna kuna za pravnu, primjerice za političku stranku. Kandidati koji prekrše izbornu šutnju mogu biti kažnjeni od 10 tisuća do 30 tisuća kuna.

Povrede izborne šutnje prijavljuju se općinskim, gradskim i županijskim izbornim povjerenstvima te Izbornom povjerenstvu Grada Zagreba.

Za lokalnu izvršnu i predstavničku vlast kandidiralo se više od 38 tisuća kandidata, a premda su kandidati brojni, manje ih je nego prije četiri godine.

Birači u nedjelju biraju općinska i gradska vijeća te županijske skupštine, općinske načelnike, gradonačelnike i župane, te njihove zamjenike iz redova nacionalnih manjina i hrvatskog naroda u općinama gdje su Hrvati manjina.

Zbog činjenice da se u njima kandidirao samo po jedan kandidat, oko deset posto od ukupno 555 gradova i općina, već zna imena svojih načelnika i gradonačelnika. HDZ je već izborio pobjedu u četiri grada i 44 općine.

Čelnici lokalne izvršne vlasti biraju se većinom glasova, žele li biti izabrani već u nedjelju, moraju dobiti više od 50 posto glasova birača koji su glasovali.

Ne uspije li to ni jednom od kandidata, za dva će se tjedna, 30. svibnja, na Dan državnosti, održati drugi izborni krug u koji ulazi dvoje kandidata s najvećim brojem glasova. Izabran će biti kandidat koji dobije veći broj glasova.

Pravo biranja na lokalnim izborima imaju punoljetni hrvatski državljani s prebivalištem u jedinici za čija se tijela izbori provode.

Za razliku od predsjedničkih i izbora za Hrvatski sabor, birači mogu glasovati samo u mjestu prebivališta, ne u nekom drugom mjestu, bilo u Hrvatskoj ili inozemstvu.

hr Fri May 14 2021 08:47:38 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/609e182f6f52df64698b46df/80

'Dalmacijo, glavu gori': Brigadir Asanović podržao svoje suborce i prijatelje Kukavicu i Bulja

Pozvao je sve branitelje da glasaju za MOST

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto, bivši zapovjednik 4. gardijske brigade brigadir Zvonko Asanović i Mostov kandidat za župana Ivica Kukavica jučer su se ugodno družili.

- Brigadir Asanović i danas, kao i u ratu, stoji uz svoje suborce i prijatelje, Kukavicu i Bulja, jer čuvaju i njeguju vrijednosti Domovinskog rata. Vjeruje kako će časno i pošteno i u budućem političkom djelovanju obnašati povjerene im dužnosti te pozvao sve branitelje da glasaju za njih - poručili su.

hr Fri May 14 2021 08:27:25 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/6051a9886f52df01078b45b1/80
Foto: DalmacijaNews

Zdeslav Benzon kampanju završio na svojim Plokitama: 'Postoji projekt splitskih investitora izgubljen u bespućima ladica u Banovini'

Plokite su najbolji dokaz da je Split grad blokiranih projekata.“, poručuje Benzon.
Zdeslav Benzom je obišao svoju Siromašnu, kvart u kojem je rođen, odrastao i dan danas živi, u društvu kandidatkinja za njegove zamjenice, Lade Terzić i Marije Štambuk Šunjić, neovisnog kandidata sa svoje liste, također s Plokita, Denisa Pejkovića i još nekoliko kandidata s liste splitskog HSLS-a.

- Plokite imaju ogroman problem s parkiranjem, kao i ostatak Splita, ali ovdje posebno zbog našeg pazarića na koji dolaze građani iz cijelog grada. Plokite su najbolji dokaz da je Split grad blokiranih projekata. Naime, već postoji spreman projekt splitskih investitora, koji su spremni svojim novcem izgraditi dječje igralište i 100 parking mjesta za građane, na prostoru danas zapuštenog prostora, između benzinske postaje i telefonske centrale u Vinkovačkoj ulici. I takav projekt godinama stoji. Čeka. Izgubljen u bespućima ladica u Banovini... E to ćemo promijeniti! - poručio je dr. Zdeslav Benzon.


hr Fri May 14 2021 08:06:46 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .