I Split je zasvijetlio bojama autizma

Pušteni su plavi baloni u zrak na Trgu Gaje Bulata, a istom bojom zasvijetlio je i HNK Split. Grad pod Marjanom pridružio se tako svjetskoj kampanji ”Light It Up Blue”, povodom 2.travnja i Dana svjesnosti o autizmu, kada svjetske metropole osvijetle svoje znamenitosti ili građevine  bojama autizma.

Oko stotinu građana na čelu s gradonačelnikom Ivom Baldasarom, dogradonačelnicom Aidom Batarelo, te Kabinetom gradonačelnika predvođenim pročelnicom Anom Đeldum podržali su hvale vrijednu akciju. Spomenimo da je od lokalnih političara podršku pružio i čelnik splitskog HDZ-a Petar Škorić.

– Okupili smo se da bismo potaknuli naše sugrađane na osviještenost o tome da u našem gradu žive autisti.  Oni su drugačiji,  treba im pažnja, podrška, ljubav, integracija u društvo i ruka potpore – kazala je Vesna Golemac, predsjednica Vijeća roditelja Centra za autizam.Inače, u Splitu živi oko 100 autista.

Dodala ja da su Splićani kao i gradska vlast jako senzibilizirani prema autizmu. Posebno se zahvalila Baldasaru što im i kao gradonačelnik postupa s jednakom pažnjom kao i za vrijeme kampanje. Nije im okrenuo leđa, dapače.
Međutim, nedostaje podrška iz Vlade.Ali, lijepa vijest koja im je stigla na Dan svjesnosti o autizmu je potpisivanje sporazuma s Vladom i UNICEF-om da će se krenuti u realizaciju rane intervencije i socijalizacije djece s autizmom.

POSLJEDNJE DODANO: