Kerum najavio nasljednika, komentirao i situaciju u Splitu: ‘Pod krinkom kulture i znanosti, doveli su polupismene i neuke ljude. Građani polako shvaćaju’

Presicu povodom 12. obljetnice osnutka Hrvatske građanske stranke otvorio je Igor Stanišić koji je iskoristio priliku i da čestita rođendan Željku Kerumu.

– Hrvatska građanska stranka postoji 12 godina i to nije malo pogotovo na užarenoj političkoj sceni kao što je splitska. Svojevrstan je fenomen što smo ovdje 12 godina. Iskoristio bih priliku i čestitao gospodinu Kerumu 61. rođendan, rekao je Stanišić.

Nakon njega, riječ je preuzeo i Kerum. Kako je i najavio, tema presice bila je osnutak i opstanak stranke, no već na samom početku usporedio je Split u vrijeme njegovog mandata i trenutno.

Splitu se dešava jedna ružna situacija pod krinkom znanosti, obrazovanja, kulture i školstva. Ljudi koji su pričali o tom, doveli su polupismene i neuke ljude da rade za njih i vode grad. U mom mandatu je napravljeno pet, šest velikih projekata gdje sam i unatoč osobnoj konkurenciji, davao dozvole za gradnju trgovačkih centara. Napravljeni su i POS-ovi stanovi.“

Istaknuo je da građani polako shvaćaju da su pogrešno izabrali, ali da su novi izbori trenutno nemogući. – Gradski vijećnici su jedva dočekali svoja mjesta i neće dati da proračun padne.

Pohvala državnog vrha

Ja kad spomenem Plenkovića i Milanovića, naježim se. Imamo takve ljude u ovo doba, vrhunske ljude. Hvala Bogu što u doba ovakve krize postoje takvi ljudi, bez obzira na njihova neslaganja.“

HDZ je stvorio Hrvatsku i kad ovi jadnici kažu da je HDZ uništio hrvatsku i kokošare i za svoje sitne interese… I SDP je iznjedrio odlične ljude, ne mogu im oni bit alternativa. Sram ih bilo kako se ponašaju. Ne daj Bože da Split dođe u problem, ko zna za koju bi oni stranku stali“, osvrnuo se i na komentare trenutne vlasti o najvećim strankama.

Najavio je i nasljednika

Ako je suditi prema današnjoj presici, budući nasljednik Željka Keruma je Igor Stanišić. Kako je najavio, razmišlja o odlasku, ali još se i dvoumi. Odluku će donijeti do sljedećih izbora.

– Koliki god brend bio Željko Kerum, toliko sam i loš za stranku jer se uz moje ime svašta veže. Koliko doprinosim, toliki sam i teret.“

Vjeruje da su gradu puno dali, a kako kaže, “školuje i priprema neokaljanje ljude“ koji bi trebali preuzeti stranku.

Na kraju presice osvrnuo se i na samog gradonačelnika. – Za razliku od ostalih gradonačelnika, nijedan dosad nije ovoliko sijao mržnju. Ovaj je umislio da je on centar svita, a nije nego njegova žena“, poručio je za kraj.

POSLJEDNJE DODANO: