OPOZIV PROIZVODA

S tržišta se povlači još jedan proizvod, pronađena bakterija Salmonelle

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o povlačenju s tržišta proizvoda Smrznuto lišće limete zbog prisutnosti bakterije Salmonella virchow. Radi se o proizvodu pod nazivom BDMP, pakiranom u količini od 100 grama (16052 *Spices lime leaves BDMP 100g) s LOT brojem 66135 i rokom najbolje upotrijebiti do 15. svibnja 2025. godine.

Opoziv proizvoda provodi se jer isti nije usklađen s Uredbom 178/2002 koja utvrđuje opća načela i uvjete zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te postupcima u području sigurnosti hrane.

Detalji o opozivu, uključujući sve informacije o proizvodu i razlozima za povlačenje, dostupni su na web stranici subjekta koji provodi opoziv. Proizvod potječe iz Tajlanda i proizvodi ga tvrtka Bangkok Dehydrated Marine Product Co., Ltd. Uvoznik proizvoda u Europsku uniju je Heuschen & Schrouff OFT BV sa sjedištem u Landgraafu, Nizozemska, dok se na tržištu u Hrvatskoj proizvod nalazi pod nadzorom tvrtke PEKINŠKA PATKA j.d.o.o. sa sjedištem u Samoboru.

Opoziv se odnosi isključivo na proizvode s navedenim karakteristikama, a potrošače se potiče da provjere svoje zalihe i izbjegavaju konzumaciju navedenog proizvoda kako bi osigurali sigurnost hrane i izbjegli potencijalni rizik od izloženosti bakteriji Salmonella virchow.

POSLJEDNJE DODANO: