JAVLJA HALMED

S polica se povlači još jedna serija lijekova zbog sumnje u neispravnost u kakvoći

Belupo lijekovi i kozmetika d.d., nositelj odobrenja za lijek Arvind 25 mg tablete, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 20924092 lijeka Arvind 25 mg tablete. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Riječ je o tabletama koje sadrže djelatnu tvar lamotrigin. Lamotrigin pripada skupini lijekova koji se nazivaju antiepileptici. Primjenjuju se u liječenju dvaju stanja, epilepsije i bipolarnog poremećaja, stoji na stranicama HALMED-a.

Proizvod se povlači zbog sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na rezultat izvan granice specifikacije za parametar sadržaj djelatne tvari lamotrigin, navodi se u priopćenju HALMED-a.

Na tržištu Republike Hrvatske u prometu su dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene ovom neispravnošću, kao i lijekovi s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine drugih proizvođača, stoga povlačenje navedene serije lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

-Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije, naglasili su iz HALMED-a.

POSLJEDNJE DODANO: