MISLAV KAROGLAN UOČI VARAŽDINA

S nama putuje puno navijača, mi smo veliki klub i logično je da se svi motiviraju protiv nas

Uoči utakmice protiv Varaždina, trener Hajduka Mislav Karoglan održao je medijsku konferenciju. Utakmica je malo pala u drugi plan nakon što se jučer doznalo da je njegov kolega Mario Kovačević obolio od karcinoma pluća, ali i da dalje želi voditi momčad.

– Prije svega zaželio bih Mariju puno zdravlja i hrabrosti, dat će Bog zdravlja i nadam se da će sve biti dobro.

Pobjeda u Osijeku je, čini se, pobjeda prema tituli prvaka. Što vi mislite?

– 14 kola smo tek odigrali, to je zanemariv uzorak, malo više od trećine prvenstva. Nismo još ni blizu, Dinamo, uostalom, ima dvije utakmice manje. Nemamo nikakvih razloga poletjeti, imamo puno posla, ići iz utakmice u utakmicu. Prije nekoliko kola smo bili pokojni, a sada smo kao favoriti. Niti smo tada bili pokojni, niti smo sada favoriti. Ja sam zadnji na svijetu koji će poletjeti. Jasno je da se ne trebamo plašiti nikoga. Nas sada čeka Varaždin, ekipa koja ima duplo manje poraza od Hajduka. Mislim da sam time sve rekao.

Prvo poluvrijeme u Osijeku je bilo odlično. Što učiniti da se ne ponavlja drugo poluvrijeme?

– Postoji nekoliko segmenata, malo je duža tema. Moramo biti bolji s loptom, to je osnovno. To je jedan od ključeva, ali rupa ima i u presingu i u obrani.

Tko može, tko ne može? Kakav je status Dolčeka, koji se zagubio? Hoćete li vratiti Vuškovića?

– Dolček je bio ozlijeđen, zato nije konkurirao u Osijeku. Vušković je bio na klupi u Osijeku. Imam tri stopera na vrhunskom nivou i zato je Vušković trenutno četvrti. Bolje je da igra za juniore, a ako bude trenutaka, sigurno ću ga nagraditi.

Te rupe, padovi u igri. Izgleda kao da igračima fali svježine. Jesu li pretrenirani?

– Ne vjerujem, imali smo to i prije. Nisam savršeno pametan i ne znam savršen odgovor. Dosta smo analizirali utakmicu iz Osijeka, izvukli 4, 5 točaka, a imaš i šestu da daš kredit protivniku. Ja u svoje dvije godine nisam zadovoljan tranzicijom. Imamo gore Marka kao „target mana“, moramo to bolje iskoristiti.

Varaždina je teško pročitati, imaju 8 neriješenih rezultata, gotovo uvijek s golovima. Kakva je to momčad?

– Jedini koji su uzeli bod na Rujevici. Njima je vratar kao libero u igri, teško ih je stisnuti na izvoru igre. Neke stvari rade bolje od svih u ligi. Imaju trenera koji radi izvanredno. Odlična vezna linija, vratara sam već spomenuo. Lijepo ih je gledati, rasterećeni su. Uvijek je glavobolja kako ih stisnuti. Rijetko tko ih je uspio stisnuti.

Malo je neobična statistika u kojoj Hajduk u prvom poluvremenu uglavnom ne zabija golove, a u drugom dijelu pada. Koliko će vam koristiti 15 dana stanke, cijela momčad na raspolaganju, uređen teren za treniranje?

– Rekli su mi da dugo nismo dali gol prvo poluvrijeme do Osijeka, ali općenito ne dajemo golove ni prije, ni poslije. Najvažnije je pobijediti. Momci jesu malo umorni. Što se tiče pauze, moramo ciljano trenirati, ono što je dobro, napraviti još boljim. Ne mislim da nismo spremni, nego moramo precizno raditi, baviti se igrom više nego kondicijskom spremom.

Hajduk u ovom vašem mandatu nije primio pogodak. Fokus je, dakle, na napadačkom dijelu?

– Nismo primili gol, ali da sam baš zadovoljan… Ne gledam samo to. Općenito nismo blizu gdje bi trebali biti.

Imate li dojam da suparnici protiv Hajduka igraju drugačije, da su više napaljeni?

– Nemam taj dojam. Ne vjerujem da će Dinamo imati medeni mjesec u Rijeci. S nama putuje puno navijača, mi smo veliki klub i logično je da se svi motiviraju protiv nas. Liga je super ozbiljna, klubovi iz donjeg dijela su napravili veliki iskorak. Liga je zanimljiva i neka tako ostane.

POSLJEDNJE DODANO: