HUMANOST NA DJELU

Ruka pomoći navijača Hajduka: Akcija solidarnosti nakon šokantnog napada na dječaka zbog navijačke pripadnosti

Društvenim mrežama ranije ovog mjeseca proširila se mučna snimka maloljetničkog zlostavljanja mladića iz Koprivnice zbog navijačke pripadnosti.

Snimka je prikazivala brutalni napad na mladića koji je simpatizirao nogometni klub Hajduk, dok su ga napadali vršnjaci koji su podržavali klub Dinamo.

Uz potresnu situaciju, DPH Šibenik, hajdučki navijački klub, odlučio je pružiti podršku žrtvi zlostavljanja, mladiću po imenu Igor, koji ima poteškoće u razvoju te njegovoj majci Nadici.

– Hajdučki puče, prije nekoliko dana smo pisali o kukavičkom napadu i zlostavljanju trojice delikvenata nad mlađim punoljetnikom s poteškoćama u razvoju, te jednim oblikom autizma, Igorom iz Koprivnice.

Danima se snimka zlostavljanja vrtila po raznim stranicama, iako se napad dogodio za Badnji dan, 2023. relativno je sve izašlo u javnost jako kasno.

Nakon šta smo se raspitali o samoj situaciji, i uvjetima u kojem napadnuti Igor i njegova mama Nadica žive, ostali smo zaprepašteni, tužni, i ogorčeni, ali nismo niti sekunde dvojili da im pomognemo kako god znamo.

U internoj akciji naše Radne grupe i nekolicine prijatelja, prikupili smo 660 Eura, te smo odmah kupili 5 m drva za ogrijev, mobitel za Igora, jer je njegov razbijen, mobitel za mamu Nadicu, zbog lakše komunikacije u akciji koju spremamo za njih, a i naš ćaća se potpisa na dres Hajduka, jer je Igor izrazija želju imati baš njegov dres, a mi smo mu želju s guštom ispunili!


Ostatak od 230 Eura im šaljemo skupa sa poklon paketom koji smo im pripremili, a vidi se na slici!

Igor i njegova mama Nadica žive u jako lošim uvjetima, bez priključka vode, i sa mizernim primanjima, i ako as pitate, oni su čarobnjaci, ako uspjevaju preživjeti s tim šta imaju…a imaju, virujte nam, ne malo, nego nimalo sredstava za život, a da priča bude tužnija, Igor nema očinsku figuru u svom životu, koja bi ga zaštitila i vodila kroz život!


Zato smo mi tu, pratite našu stranicu, pratite naše objave, jer za njih, naša Hajdučka familija, sprema nešto veliko…

Veliko hvala Martini, Mariu i Sofiji iz Koprivnice, koji su nam se stavili na raspolaganje, i uz njihovu koordinaciju na terenu, idemo dalje s našom akcijom za Igora i mamu Nadicu!
Pridruži nam se i ti donacijom na:
Nadica Idrizi
Ul. Ferde Rusana 4
48000 Koprivnica
IBAN: HR6623860023201052626
– objavili su.

POSLJEDNJE DODANO: