Jakobušić o Dambrauskasu: Nije htio razvijati mlade igrače pa smo ga smijenili

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić, jučer je na konferenciji za medije odgovarao na brojna pitanja novinara te se osvrnuo na situaciju u Hajduku.

Jedna od tema bila je i smjena omiljenog trenera među navijačima, Valdasa Dambrauskasa koji je osvojio prošlogodišnji kup s Hajdukom.

Jakobušim je istaknuo kako Dambrauskas nije želio htio razvijati mlade igrače te su ga zbog toga odlučili smijeniti i dovesti Mislava Karoglana.

– Zašto je Dambrauskas smijenjen? Ne zato što nije bio dosta ambiciozan. Ne može se fejkati plač, on se stvarno povezao s Hajdukom. On je rekao da njegove ekipe najbolje igraju na početku, a nama je išao Superkup. Ja sam na pripremama još vidio u Austriji da nije dobro. 

Bitan nam je bio Superkup, ali totalno smo podbacili. Nije bila dobra atmosfera. Imao je potporu do trenutka kada nismo podignuli vrijednost igrača. Mučili smo se, nije bilo mladih igrača. Pričali smo s Valdasom… Nismo ušli u Europu, nismo imali atmosferu. Morali smo imati mlade, a on je rekao: ‘Ako želite trenera koji će razvijati mlade igrače, onda tražite novog trenera.’ Kako sad to?

Onda smo ga smijenili i stavili Karoglana. I Leko je rekao da neće voditi juniore? Ja sam to čuo, ali nisam tako zaključio. Nemojte se bojati zbog toga. Leko ima ugovor na dvije i pol godine. On poznaje ovo područje. Ako nam on nije dobar, nitko nam nije dobar. Ništa ne bih promijenio s Valdasom. Bolje bi bilo da je Leko došao u 6. mjesecu, piše Index.hr

POSLJEDNJE DODANO: