Šesti dan mu nema traga: Cijela Korčula traži Filipa Romića

Usprkos velikom trudu spašavatelja ni šesti dan potrage za nestalim 20-godišnjim Filipom Romićem iz Korčule nije dao nikakve rezultate.

Do sada su temeljito pretraženi predjeli Sv. Antun, Gornje i Donje Blato, Hober, Dominče, Forteca, a traganje se proširilo prema moru. Pregledana je uvala Defora te obližnji otočići Badija i Vrnik, javlja iKorčula.net.

– Kao da je u zemlju propao. Nitko ga nije vidio, nigdje nikakvog traga – kaže pročelnik HGSS-a stanice Orebić Darko Prižmić za iKorčula.net. Naglasio je i da potragu otežava kiša jer i ona briše eventualne tragove.

Podsjetimo, 20-godišnji mladić je iz obiteljske kuće u prigradskom naselju Soline nestao u utorak, 15.travnja, te je u srijedu, odmah po prijavi nestanka, organizirana potraga, piše HGSS. Tijekom prva četiri dana u potrazi je sudjelovalo stotinjak ljudi – članovi HGSS Stanice Orebić, Split, Makarska, Dubrovnik, Zagreb i Varaždin, pripadnici DVD Korčula, Orebić, Viganj i Lumbarda, članovi Lovačkih društava iz Žrnova i Lumbarde, djelatnici MUP-a, mještani i prijatelji nestalog.

U potrazi je ovih dana korišten spasilački gumenjak HGSS Stanice Orebić kojim je pretražen priobalni dio, helikopter HRZ-a iz kojeg su članovi HGSS Stanice Split pretraživali istočni dio otoka, te četiri potražna psa HGSS-a s vodičima. Pretražene su mnogobrojne kuće i poljske kućice, bunari, tuneli i potkopi i po više puta, ali bez ikakvog rezultata, javlja HGSS.

POSLJEDNJE DODANO: