DOŽIVIO ZASTOJ SRCA

Ribar s Korčule uputio zahvalu svojim spasiteljima: “Nakon šestog elektrošoka, vratili su me u život!”

-Vratio sam se živote… otjer‘o sam dane sive, imaš li za mene još ljepote, vratio sam se opet među žive, citirao je Kemala Montena ribar s Korčule Ivan Hudulin koji se želio putem medija zahvaliti ljudima koji su mu spasili život, prenosi Morski.hr.

– Ovo je nakon 9. svibnja 2024. godine pjesma za moj novi rođendan – kazuje dok prepričava što mu se dogodilo:

– Usred Korčule, točnije na Plokati, ispred banke, mi je pozlilo. Doživio sam srčani zastoj, malignu aritmiju, bio sam mrtav! U tom trenutku do mene je bila samo moja punica Veronika Pecotić koja je sve to vidila i počela je zvati druge upomoć, te bih se ovim putem htio zahvaliti prvenstveno njoj kao i svima koji su se našli u tom trenutku na mjestu događaja. Veliko hvala i dr. Josipi Mićunović koja se našla baš u trenutku kada mi je bila pomoć najpotrebnija i iz banke je uzela defibrilator koji se tamo nalazio, te je počela s procesom oživljavanja. Hvala i timu Hitne medicinske pomoći Korčula koji je u rekordnom roku stigao na čelu s dr. Antom Komparkom. Također se želim zahvaliti sestrama Ani Zlokić, Ani Pranjić i Neveni Bačić, kao i vozaču Srećku Siliću.

Nakon šestog pokušaja elektrošoka oni su me uz veliki trud i muku, a najviše i uz Božju pomoć vratili u život i pripremili za prebačaj helikopterom u Split. Također se zahvaljujem osoblju koronarnih jedinica KBC Split, Firule i Križine, koji su pomogli u mom oporavku da se sretno i zdravo vratim kući – poručio je Hudulin i za kraj dodaje:

– Opet kuca strana lijeva i sretan sam jer znam: opet mi se pjeva!

POSLJEDNJE DODANO: