PROBOJ U PRORAČUNU

Revolucija u obrazovanju: Mjesečni vaučeri od 30 eura stižu u Splitsko-dalmatinsku županiju!

U značajnom koraku za poticanje izvanškolskih aktivnosti učenika, Mate Šimundić, predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, objavio je usvajanje amandmana u iznosu od 80 000 eura koji će financirati inovativnu mjeru – Vaučere za izvanškolske aktivnosti učenika. Ova odluka dio je šireg proračuna za 2024. godinu, koju je Skupština nedavno usvojila.

Isplata vaučera, čiji će iznos iznositi trideset eura mjesečno tijekom školske godine, planirana je početi u rujnu 2024. godine. Inicijativa trenutačno obuhvaća učenike koji primaju dječji doplatak i žive u slabije razvijenim jedinicama lokalne samouprave, što čini otprilike 1500 učenika.

Jedinstvena karakteristika ovog programa je fleksibilnost koju pruža obiteljima, omogućujući im da sami odaberu pružatelje usluga. Roditelji i djeca imaju slobodu biranja između raznovrsnih ponuđača, uključujući sportske klubove, udruge, kulturno-umjetnička društva, škole i druge institucije koje podržavaju izvanškolske aktivnosti.

Ova inicijativa predstavlja početak šireg programa koji planiramo proširiti na cijelu državu, izjavio je Mate Šimundić. Naglasio je važnost podrške župana Blaženka Bobana, koji je prihvatio amandman, te zahvalio svima koji su podržali ovaj prijedlog.

Ova odluka predstavlja snažan korak prema poticanju aktivnosti među mladima i pružanju jednake prilike za sve učenike. S obzirom na potencijalnu širu primjenu ove mjere na nacionalnoj razini, zajednica s nestrpljenjem iščekuje njezin daljnji razvoj i provedbu.

POSLJEDNJE DODANO: