FINALE LIGE PRVAKA

Real Madridu 15. titula, Luka Modrić igrao od 85. minute!

Kraljevski klub Real Madrid još je jednom, 15. put u povijesti, najbolji u Europi. U finalu Lige prvaka na Wembleyu „blancosi“ su pobijedili Borussiju iz Dortmunda sa 2:0 golovima Danija Carvajala (74) i Viniciusa Juniora (83). Luka Modrić je u igru ušao u 85. minuti umjesto Tonija Kroosa, kome je ovo bila posljednja utakmica za Real Madrid. Kroos, asistent iz kornera za prvi gol Reala, najavio je oproštaj nakon Europskog prvenstva. Vidjet ćemo hoće li ovo biti i posljednja Lukina utakmica za Real, još se ne zna hoće li mu predsjednik Florentino Perez produžiti ugovor.

Modriću je ovo šesta osvojena Liga prvaka u dresu Reala, baš kao i strijelcu Carvajalu i kapetanu Nachu Fernandezu. I Kroos ih ima šest, prvu je osvojio s Bayernom (također protiv Borussije Dortmund 2013. godine) prije dolaska u Real Madrid.

Njemački klub je odigrao bolje prvo poluvrijeme i vrlo lako je mogao voditi da su precizniji u izglednim prilikama bili Füllkrug (vratnica) ili Adeyemi (obranio Courtois). U nastavku se Real lagano počeo dizati, vratar Kobel je držao Borussiju u egalu, dok Kroos nije pronašao glavu Carvajala. Nakon 1:0 Borussia se prilično raspala, a pogrešku Maatsena kaznio je Vinicius Junior (asistent Belllingham).

POSLJEDNJE DODANO: