POLITIZACIJA DOGAĐAJA

Reakcija Davora Matijevića na podjelu fažola na Marjanu: “Puljci, je l’ vas sramota?”

Predsjednik splitskog SDP-a, gradski vijećnik Davor Matijević, oštro je reagirao na nedavnu podjelu fažola na Marjanu, koju je predvodio novopečeni saborski bračni par, Marijana i Ivica Puljak. Matijević je u svojoj objavi na društvenim mrežama izrazio nezadovoljstvo time što je podjela fažola iskorištena za promociju vlastite stranke, uz korištenje proračunskih sredstava.

Puljci, jel vas sramota? Novopečeni saborski bračni par je iskoristio tradiconalnu podjelu fažola na Marjanu kako bi promovirali vlastitu stranku, al sa našim novcima. Fažol su dijelili gradonačelnik (što je običaj), njegova supruga sa zagrebačkim saborskim mandatom koja je pomiješala Marjan sa Jarunom i četa stranačkih članova koji su besramno nosili majice stranke Centar. Centar časti, a mi plaćamo jer je fažol plaćen iz proračunskih sredstava.

U svojoj objavi, Matijević ističe da je fažol dijeljen sredstvima iz proračuna, te da je to neprihvatljivo s obzirom na financijske mogućnosti stranke Centar. Prema njegovim riječima, stranka Centar mjesečno uprihodi značajna sredstva putem saborskih i gradskih vijećničkih mandata te donacija, što bi im omogućilo da financiraju takve događaje bez zloupotrebe javnih sredstava.

Ako su već htjeli bit široke ruke mogli su platiti fažol iz sredstava koje primaju na račun stranačkih mandata. Centar svaki mjesec uprihodi ca.10.000 € od saborskih mandata, ca. 15.000€ na račun gradskih vijećnika te ca.2000 € za županijske vijećnike plus donacije. Sa ca.30.000 € mjesečno mogu si i sami priuštiti da počaste ljude bez da zloupotrebljavaju proračunska sredstva.

Osim toga, Matijević je podsjetio na prethodne događaje, poput promocije stranke na Marmontovoj ulici, gdje je Grad Split platio postavljanje panoa za promociju, umjesto da to financira sama stranka.

Isto su napravili i pred izbore kad su promovirali svoj rad i “projekte” tako što su zauzeli cijelu Marmontovu sa panoima kako bi ljudi pomislili kako tobože nešto i rade. Naravno, Grad je to platio, a ne stranka. Ovim putem čestitam najuspješnijem OPG-u u Hrvata Prvi maj. Nadam se da ćemo od vašeg rada za koji vas masno plaćamo napokon imati neke koristi osim besramnog samoreklamiranja. P.S. Marijana, kako napreduju pregovori sa Domovinskim pokretom? – stoji u objavi.

POSLJEDNJE DODANO: