SVE ZBOG MOBITELA

Ravnateljica trogirske škole zgrožena napadom: “Treba nešto hitno mijenjati po pitanju zaštite učenika i djelatnika”

Incident u trogirskoj osnovnoj školi kada je roditelj jednog od učenika sedmih razreda za vrijeme nastave nasrnuo na profesora, a zbog čega su u toj obrazovnoj ustanovi intervenirali policajci, zgrozio je javnost koja je ustrajna u tome da se svaki oblik nasilja unutar školske ustanove osudi. Posebno je u ovom slučaju, koji je izazvao nemile scene, da je sedmaš prekršio školska pravila jer je tijekom nastave mobitel isključen u toj školi.

Učenik nije odustajao od upotrebe mobitela ni nakon nastavnikova upozorenja, a onda je na mobitel kojeg je posudio u školu pozvao svog oca koji je profesora uhvatio za vrat. 

Istina je da je roditelj ušao u Školu tijekom nastave i u učionicu te nasrnuo na profesora. S obzirom da je u tijeku policijsko postupanje, ne bih htjela ulaziti u detalje incidenta te Vas molim da se obratite PU Trogir u svezi daljnjih upita.

Osobno bih dodala da je ovo još jedan u nizu incidenata u hrvatskim školama te da se nešto hitno treba mijenjati po pitanju zaštite učenika i djelatnika. U školu može doći svatko, a nemamo mehanizme da bismo se zaštitili. Nažalost, današnji slučaj to potvrđuje te jedino što možemo je pozvati policiju tek kad se nešto dogodi.

Jesmo li došli do točke u društvu kada bi svaka javna ustanova trebala imati zaštitara na vratima? U svakom slučaju, voljeli bismo da se ovakvi događaji više nikada ne ponove – napisala je ravnateljica te trogirske škole Zorana Bakula.

Iz policije su potvrdili kako je u ovom događaju jedan muškarac uhićen i doveden u službene prostorije, a drugi je zatražio liječničku pomoć.

POSLJEDNJE DODANO: