NI SREĆE NI PAMETI

Ravnateljica splitskog Zavoda za urbanizam podnijela ostavku!

Upravno vijeće Zavoda za urbanizam hitno će se sastati do kraja ovog tjedna kako bi raspravljalo o ostavci koju je urudžbirala njegova čelnica, arhitektica Janja Novaković.

Javna ustanova barem je trebala, ako ne i treba biti puno rigoroznija pa reći – morala je biti ključni partner kod pripreme anketnih urbanističkih natječaja za gradske projekte, za analizu svih aktualnih urbanističkih planova i kod izrade pojedinačnih studija o prometu, ekologiji i drugim temama. No, osnovano je Povjerenstvo za provedbu “urbanističke politike Grada Splita” kako bi “uspostavilo dugoročno održivi model kreiranja stručnih i participativnih praksi prilikom izrade prostorno-planskih dokumenata”. A Povjerenstvo je “opijeno” politikom…

Predsjednik Povjerenstva je gradonačelnik Ivica Puljak, članovi su njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić, predsjednik Gradskog vijeća Željko Domazet i predsjednik Komisije za urbanizam HDZ-ov vijećnik Domagoj Bajić. Članovi su i pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju Teo Vojković, a bila je i ravnateljica Javne ustanove za prostorno uređenje Janja Novaković.

Navodni razlozi ostavke leže u lošoj komunikaciji s gradskom upravom, iako je službeni razlog – osobne prirode. U godinu dana koliko je pak Novaković bila na čelu Zavoda nije se krenulo ni u tehničke izmjene GUP-a, a kamoli obećanja o do temelja razriješenom novom takvom dokumentu što svakako daje i dodatan težinski element ovakve odluke.

Natječaj za novog ravnatelja trebao bi biti raspisan uskoro.

POSLJEDNJE DODANO: