NEOČEKIVANO

Raspao se najuspješniji igračko-trenerski dvojac: Đoković prekinuo suradnju s Ivaniševićem! 

Goran Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića. Nakon gotovo pet godina suradnje, devet osvojenih Grand Slamova i još gomile manjih titula, raspao se najuspješniji igračko-trenerski dvojac na Touru. Vijest o raskidu objavio je 36-godišnji Đoković na svojim društvenim mrežama.

Posljednji zajednički turnir odradili su u Indian Wellsu, nakon čega je Đoković odlučio uzeti dužu stanku, preskočiti Masters u Miamiju i fokusirati se na pripreme za zemlju. Očito je taj predah iskoristio i da povuče poteze za koje smatra da bi ga mogle oboružati za buduće okršaje s Alcarazom, Sinnerom i ostatkom mlađe garde.

Najveći je ceh morao platiti Ivanišević, koji se Đokoviću pridružio uoči Wimbledona 2019. i ovo mu je bila najduža suradnja u trenerskoj karijeri. Dakako, i najtrofejnija, budući da je Đoković, uz sve spomenute Grand Slamove, stigao i do rekorda po broju tjedana na broju jedan (418).

Bez obzira na Novakove ispade na mečevima, suradnja s Ivaniševićem bila je cijelo vrijeme čvrsta i jasno definirana. Goran je uz teniski dio priče odrađivao i ulogu motivatora i generatora atmosfere u Đokovićevom timu, o čemu su obojica govorili u više navrata. Pukotine su se se počele pojavljivati krajem prošle i pogotovo početkom ove sezone, nakon poraza u polufinalu Australian Opena od Sinnera.

Poslije tog je ispadanja Đoković, doznajemo, odlučio napraviti totalni zaokret i zahvaliti se 52-godišnjem Splićaninu, koji je prije njega vodio Marina Čilića, Tomáša Berdycha i Miloša Raonića. S Čilićem je Ivanišević također osvojio Grand Slam, u New Yorku 2014. godine, piše jutarnji.

Aktualni broj jedan ATP ljestvice trenutačno se nalazi u Beogradu, gdje mu s pripremama za zemljani dio sezone pomaže Nenad Zimonjić (47), nekoć trofejni igrač parova i bivši izbornik srpske Davis Cup reprezentacije. Idući Đokovićev turnir bit će Masters u Monte Carlu, koji počinje 7. travnja.

POSLJEDNJE DODANO: