Jedna dalmatinska škola traži od roditelja bjanko zadužnice od 5000 kuna za dječje obroke

U ponedjeljak počinje nova školska godina. Jedna osnovna škola u Zadru od roditelja koji žele da im djeca jedu u školi traži da potpišu bjanko zadužnicu i ovjere je kod javnog bilježnika.
Bjanko zadužnica treba biti na iznos od 5000 kuna, jer je to najmanji mogući iznos bjanko mjenice, te je treba ovjeriti kod javnog bilježnika, što košta još 135 kuna, stoji u objavi zadarske Osnovne škole Krune Krstića.
Bjanko zadužnica može se ovjeriti kod bilo kojeg javnog bilježnika

– Prehrana u školi započinje 12. rujna 2022. godine pod uvjetom da roditelj tijekom prvog tjedna potpiše ugovor. Na potpisivanje ugovora za marendu i/ili za ručak roditelj dolazi u školu s potvrđenom bjanko zadužnicom kod javnog bilježnika na iznos do 5000 kuna (663.61 euro), što je inače najmanji mogući iznos bjanko mjenice. – navodi škola.
– Možete ju ovjeriti kod bilo kojeg javnog bilježnika. – piše dalje u objavi na službenim stranicama škole te se navodi kako postoji mogućnost avansnog plaćanja po polugodištu ili po godini. U tom slučaju roditelji će dobiti popust od 10 ili 20 posto te ne moraju potpisivati bjanko zadužnicu.
– Ukoliko roditelj redovito izvršava svoje financijske obaveze prema školi, bjanko zadužnica se neće aktivirati i ona se vraća roditelju po završetku učenikovog pohađanja škole. Obrazac bjanko zadužnice se nalazi kod javnog bilježnika. –  zaključuje škola.

POSLJEDNJE DODANO: