Nagrade Grada Splita Anđelima, Toniju Tomasu, Franku Strmotiću, Zoranu Milasu i timu Udruge Most

Premda je jučer na sjednici Gradskog vijeća povučen prijedlog za nove članove Komisije za dodjelu javnih priznanja Grada Splita, danas je Komisija ipak zasjedala budući da i bez dva člana imaju dovoljan kvorum. 

Kako smo već pisali, iz Komisije su izašli Vedran Matošić, bivši direktor Turističke zajednice koji je ove godine predložen za nagradu za životno djelo te Zoja Odak, koja se povukla iz privatnih razloga. 

Umjesto njih u Komisiju su trebali Alijana Vukšić, Matošićeva nasljednica te Veljan Radojković, predstojnik Ureda državne uprave. HDZ je prigovorio jer smatraju da Radojković ne može kao dužnosnik u Komisiju, jučer je na sjednici predsjednik Komisije za imenovanja Milan Blaževski prijedlog povukao. 

Gire se povukao, Sučić nije 

Nagrade za životno djelo posthumno su dodijeljene Franku Strmotiću, kojeg je nominiralo Gradsko kazalište mladih i Zoranu Milasu, kojeg su predložili KK Split i Udruga veterana KK Split. Trener sestara Zaninović Toni Tomas, prijedlog vijećnika HČSP-a Luke Podruga, dobitnik je osobne nagrade.

Skupne su nagrade, pak, otišle u ruke Udruge Anđeli Dijane Aničić, koju je nominirala Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, a podržao HGSS, te Lani Iljadici i Ladi Štefek, radnom timu Udruge Most, koji je pokrenuo O la la večere za beskućnike. Komisija nije glasala o prijedlogu sa Sirobuje da se šef kotara i gradski vijećnik Ivica Grubišić Gire nagradi za doprinos na uvođenju kanalizacije u tom kvartu jer se Gire odlučio 
sam povući nakon kritika na jučerašnjem Vijeću. SDP-ov vijećnik Goran Sučić, koji je predložen za svoj audio vizualni umjetnički rad, nije prošao jer je dobio pet, a trebalo mu je osam glasova. 

Matošić također nije dobio nagradu jer je imao premalo glasova.

POSLJEDNJE DODANO: