Jakov Prkić: Tražim da mi se pokaže putni nalog za službeno putovanje gradonačelnika Puljka u SAD

Bivši predsjednik Gradskog vijeća Splita, a sada županijski vijećnik Jakov Prkić objavio je na Facebooku da je zatražio informaciju od Grada Splita o službenom putovanju gradonačelnika Puljka u SAD. Nije dobio zadovoljavajući odgovor, no evo što Prkić piše:
Prije desetak dana zatražio sam informaciju od Grada Splita o službenom putovanju gradonačelnika Puljka u SAD. Kako je putovanje najavljeno kao službeno tražio sam kopiju popunjenog putnog naloga.
Kada idete na službeno putovanje popunjavate putni nalog bez obzira na to tko snosi troškove putovanja jer ako ne otvorite putni nalog znači da ne putujete službeno. Kako je prošlo mjesec dana od puta bilo je za očekivati da će putni nalog biti popunjen ukoliko je otvoren.
Danas sam dobio odgovor na upit, ali to nije odgovor koji sam tražio. Umjesto jednostavne kopije putnog naloga dobio sam kratki sastav gradonačelnika Puljka u kojem opisuje svoj posjet i navodi kako nije bilo troškova za Grad. Iako je dokument potpisan i pečatiran na njemu nema broja naloga. Zatražit ću dopunu informacije, ali jasno je da putni nalog za „službeno” putovanje u SAD nije otvoren, ili ako je otvoren krije se od javnosti. Nije problem putovanje već način prikazivanja tog putovanja. Ukoliko putuješ privatno kažeš da ideš privatno, ili ako putuješ službeno, otvoriš putni nalog i uredno ga popuniš.

Vjerojatno će me netko pitati jesam li slao slične upite i bivšim gradonačelnicima ili šaljem samo ovom? Jesam, slao sam i bivšima i odgovarali su mi kopijom popunjenog putnog naloga.

POSLJEDNJE DODANO: