Article

//www.dalmacijanews.hr/files/628f65dc18d1cb3a2e8b45aa/80
Foto: Ivan Armanda/DalmacijaNews

Ante Franić: "Idemo sa stopostotnim financiranjem vrtića, s besplatnim marendama u školama, izgradnjom umirovljeničkog doma na Šinama..."

Nezavisnom kandidatu zamjenici će biti Jadranka Bandalo Žebčević i Goran Soko
U kampanju za izvanredne izbore za gradonačelnika Splita, njegove zamjenike i članove Gradskog vijeća nezavisni Ante Franić krenuo je iz bašte restorana Adriatic, s godinama uvriježenog naziva Grašo. Od Splita želi napraviti grad poduzetništva u kojem će cijena parkinga biti fiksna po zonama, marende u školama biti besplatne, vrtići stopostotno sufinancirani, a ugostitelji bez plaćanja najma štekata izvan turističke sezone.

- Hvala svima koji ste došli, danas na ovaj prekrasan dan kada će Hajduk osvojiti kup - uvodno je rekao kandidat pa predstavio svoje zamjenike - Jadranku Bandalo Žebčević i Gorana Soku.

- Reorganizirat ćemo cjelokupnu gradsku vlast. Ova gradska vlast je na krivo nasađena. Da pojednostavnimo, provizija od 2,3 ili 2,5 milijuna kuna kojom je bivši gradonačelnik Ivica Puljak pogodovao brokerskoj tvrtki, mi ćemo ostaviti u našim firmama. Stanoupravu ćemo doregistrirati, a dvoje ili troje djelatnika ćemo poslati na izobrazbu za brokere i Stanouprava će raditi natječaj i osigurati cjelokupnu gradsku imovinu - kazao je Franić.

- Idemo sa stopostotnim financiranjem vrtića, a djeci koja se ne uspiju upisati u vrtiće grad će subvencionirati dadilju ili neke druge oblike skrbi. Idemo i s besplatnim marendama u osnovnim školama i osiguranjem djece. Produženi boravak ćemo financirati u stopostotnom iznosu, a roditelji će plaćati samo marendu - nabrajao je ono što on želi kad postane gradonačelnik.

Franić je iz svog programa izdvojio i izgradnju umirovljeničkog doma na Šinama.

- Ne možemo samo baciti milijune u KK Split koji je rupa bez dna. Moramo pomoći malim sportovima i znamo kako ćemo to napraviti i uvjeren sam u uspjeh sebe, svojih zamjenika i svoje liste - podvukao je.

Liječnica obiteljske medicine Bandalo Žebčević, navela je kako je u njihovom planu izgradnja Referentnog centra za magnetnu rezonancu u kojem bi bio uređaj MR 3 Tesla. Želja im je nabaviti i PET/CT uređaj kojim se poboljšava kvaliteta i duljina života onkoloških bolesnika.

Odgovarajući na pitanja novinara, posebno na razdoblje kada je bio ispred SDP-a kandidat za gradonačelnika, u redovnom izbornom procesu, Franić je rekao kako je tada morao djelovati po nekim pravilima. Ali...
- Ja sam pokazao da neću djelovati po pravilima stranaka. Smatram da je Splitu dosta ideologije i da moramo pokrenuti grad bez obzira na ideologije. Ono što ću ja napraviti je da ću donositi odluke koje su najbolje za Grad. To sam i napravio nakon što sam vidio da Ivica Puljak nije gradonačelnik koji može pokrenuti naš grad jer sam izašao iz stranke. Stanka ga je tada nastavila podržavati samo zato što njima nisu odgovarali izbori u tom trenutku. Ja od politike ne živim, zaista svoje slobodno vrijeme želim dati gradu na način na koji najbolje znam - dodao je.

hr Thu May 26 2022 13:35:14 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/62e18c7c18d1cbbc2e8b4571/80
Foto: Ivana Ivanović

Još jedan noćni požar u Splitu u kojem su gorjeli automobili

Vatrogasci su požar ugasili u najbržem roku
Na splitskim Dragovodama sinoć je oko 22:40 izbio požar u metalnom kontejneru koji se proširio na tri neispravna osobna vozila koja su bila parkirana u blizini. 

Požar je izbio između samih kuća pa su stanovnici bili uznemireni. Inače, sami su počaeli gasiti  dok nisu stigli splitski vatrogasci i sve pogasili za 20-tak minuta. Svjedoci tvrde da su vdijeli muškarca koji je izazvao požar u kontejneru. U pitanju je ulica Put Tršenice bb.
hr Wed Aug 10 2022 08:05:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/62341aa3e8e9baff5e8b46d4/80
Foto: DalmacijaNews

Požar u Naklicama, stradao vatrogasac

Ustanovljen mu je prijelom noge
Oko 18 sati u Naklicama nedaleko od Omiša buknuo je požar, a stanje je zadovoljavajuće.

Kako doznajemo, u požaru je ozlijeđen vatrogasac koji je hitno prevezen u splitski KBC. Po prvim informacijama, ustanovljen mu je prijelom noge.

Uskoro više.

hr Tue Aug 09 2022 20:04:48 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/62f2601818d1cb075c8b4577/80

Posljednji ispraćaj i komemoracija Vladimira Matijanića bit će u četvrtak

Sprovod je u 15 sati, a u Hrvatskom narodnom kazalištu bit će komemoracija u 17.30 sati
Hrvatsko novinarsko društvo će u četvrtak upriličiti komemoraciju za Vladimira Matijanića, novinara indexa, koji je prije nekoliko dana umro u 51. godini, a njegova smrt izazvala je zgražanje velikog dijela javnosti zbog postupanja zdravstvenih službi, koje su njegovu bolest u najmanju ruku olako tretirale. Istraga o tome još nije dovršena.

Komemoracije će se prirediti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu s početkom u 17.30 sati, a o veličini i značaju Matijanića kao novinara i čovjeka govorit će Boris Dežulović, Hrvoje Zovko, Neven Barković, Viktor Ivančić, Dragan Markovina i Drago Bojić.

Posljednji ispraćaj Vladimira Matijanića bit će također u četvrtak, u 15 sati na groblju Lovrinac.
hr Tue Aug 09 2022 15:24:56 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/626eb8d1ecdbd125788b45ed/80
Foto: Ivana Ivanović/DalmacijaNews

Kanader naletio na jato galebova, poprilično je oštećen

Vatrena stihija prijetila je najpoznatijoj party-plaži u Hrvatskoj pa su tisuće gostiju klubova bile evakuirane
Jedan od kanadera je, kako HRT neslužbeno doznaje, vraćajući se u bazu naletio na jato galebova i prilično je oštećen.

Noćas je na hrvatskoj obali buknulo nekoliko velikih požara, a dramatično je bilo na Zrću na otoku Pagu.

Vatrena stihija prijetila je najpoznatijoj party-plaži u Hrvatskoj pa su tisuće gostiju klubova bile evakuirane. Požar je tek jutros stavljen pod kontrolu.

hr Tue Aug 09 2022 14:34:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .