Svi se sjećamo kada smo popili prvu šalicu kave. Ja sam bila studentica koja hitno treba kofein jer prema legendi navodno potiče učenje. Kava je simbolična i postala je mnogo više od šalice pečenog zrna, prva stvar kojom započinjemo jutro.
Ritual kojim počinje svaki novi dan. Ako je loša, može vam pokvariti jutro ili obratno, dati vam ekstra snagu kako bi stali na noge i odradili još jedan radni dan, piše fashion.hr
Kako ne bi ujutro mrzili cijeli svijet jer ste opet stavili žličicu kave premalo, kuhali vodu par minuta previše, donosimo par koraka kako napraviti kavu kao da ste je ovog trena dobili u talijanskom caffe baru.
Stvorite bogatu bazu
Kako bi stvorili magiju u šalici, koristite nekoliko dodatnih sekundi. Savršen trenutak kave započinje ostavljanjem zrna u pjenušavoj, kipućoj vodi 30 sekundi. Ako ostavite dulje, kava će imati bogatiji i intenzivniji okus zahvaljujući ovom malom triku.
Dodaci!
Ako vam je dosta klasične turske kave, promijenite okus! Od francuske vanilije do raznih sirupa, par kapi ovih slatkih napitaka će kavi dati bogat okus savršen za jutarnji poticaj, a i razbit će vašu rutinu ispijanja klasične kave.
Obogatite okus kapljicom bademovog mlijeka
Dodavanjem toplog bademovog mlijeka u vašu kavu ujutro dobiti ćete mješavinu hranjivih sastojaka. Okus možete naglasiti i žličicom kokosovog ulja.