Žuti lako kroz Šibenik niti 24 sata nakon bolnog poraza od Partizana

Šibenka u ime „dobrosusjedskih odnosa“ nije htjela izaći ususret Splitu i pomaknuti termin utakmice 21. kola HT Premijer lige, pa su Žuti na Baldekinu istrčali niti 24 sata nakon bolnog poraza od Partizana u ABA ligi. Ta nepopustljivost Šibenčana motivirala je Split da se pretvori u kaznenu ekspediciju, pa su prilično lako slomili otpor domaćina, koji su igrali bez ozlijeđenog kapetana Paića.

Na kraju je bilo 92:66 za Split za 17. pobjedu u HT Premijer ligi, isti omjer (17-4) imaju Cibona i Cedevita Junior, a može imati i Zadar koji u ponedjeljak gostuje kod Alkara u Sinju.

Već u 6. minuti Žuti su bili na plus 10 (17:7), a prvo poluvrijeme zaključili sa 49:30. U nastavku se ništa spektakularno nije događalo, bilježimo tek najvećih 63:36 gostiju i mirno privođenje utakmice kraju.

Najefikasniji kod Splita bio je Boris Tišma (23 koša, pet trica iz 7 pokušaja), dvoznamenkasti su još bili Shannon Shorter (16, 4 trice), Lewis Sullivan (13), Mate Kalajžić (12) uz 5 asistencija i Tyrell Nelson (11). Dominik Mavra je odigrao samo 9 minuta u prvom poluvremenu i ostao bez poena, ali uz 4 asistencije. Jedini koji nije ulazio u igru bio je rekonvalescent Tonko Vuko.

Kod Šibenke je Juraj Pleadin ubacio 14 koševa, Srđan Brocić 11, a Jacob Kakar 10.

POSLJEDNJE DODANO: