Article

//www.dalmacijanews.hr/files/6311b40918d1cb9fa78b456b/80
Foto: Ivana Ivanović

Poduzetnici i poljoprivrednici u Solinu imaju razloga za sreću, Ninčević predstavio mjere pomoći

Kroz ove mjere želimo barem dio proračunskog kolača vratiti poduzetnicima, prvenstveno mikro i malim poduzetnicima, rekao je gradonačelnik
U vremenu rekordno napunih cijena, inflacije koja se otela kontroli, gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević predstavio je program kojim će pomoći malim i mikro poduzetnicima. Mjere poduzetnike neće spasiti, rekao je Ninčević, ali i kako vjeruje da će barem dijelom pomoći u ovim nestabilnim vremenima.

- Svjesno smo činjenice da bez zdravog gospodarstva i poduzetnika nema ni razvoja. Uvažili smo i prepoznajemo tu činjenicu, a kroz ove mjere želimo barem dio proračunskog kolača vratiti poduzetnicima, prvenstveno mikro i malim poduzetnicima. Želimo vratiti njima ono što uplatama kroz porez, prirez i doprinose daju za razvoj gradova. Još 2017. godine smo krenuli s poticanjem poduzetnika, i od tada program nadograđujemo sukladno potrebama i zahtjevima poduzetnika, ali i trenutku u kojem živimo - kazao je prvi čovjek Solina.

Javni poziv će biti objavljen u ponedjeljak, 5. rujna, a i ove godine se ponavlja mjera potpore za novoosnovane tvrtke, a za koju će biti osigurano oko 150 tisuća kuna. Prijave će se poprimati do 1. listopada.

- Na taj način želimo biti potpora i podrška, oslonac mladim ljudima kada zakoračaju u te vode. Nije baš mali broj takvih, uvijek je tu od 20 do 30 novih poduzetnika koji nam se jave - dodao je.

- Nastojimo svake godine, pored toga što dopunjujemo mjere, povećavati i iznos u proračunu pa je tako ove godine osigurano milijun i 100 tisuća kuna.  

Uz poticaj novoosnovanih tvrtki, potpore će se dati i za kapitalna ulaganja poput uređenja prostorija i oglašavanje, očuvanje i razvoj tradicijskih djelatnosti, kao i za izradu projektne dokumentacije za ugradnju solarnih panela. Poljoprivrednici će novčani poticaj moći dobiti radi nabave novih košnica, opremanja i gradnje plastenika, kupnje mehanizacije i drugih mogućnosti


hr Fri Sep 02 2022 09:44:24 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/62dd88ad18d1cbfb1b8b463b/80
Foto: Pixabay

Od utorka benzin skuplji za 23 lipe, dizel "samo" za 11 lipa

Kriv je tečaj američkog dolara, kojim se trguje na naftnim tržištima
Vlada Republike Hrvatske je na telefonskoj sjednici donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata i ta vam se Uredba neće svidjeti, jer zbog jačanja tečaja američkog dolara kojim se trguje na naftnim tržištima cijene naftnih derivata su porasle.

Nove cijene, koje će vrijediti od utorka jesu:
- 10.72 kuna po litri za benzinsko gorivo (plus 23 lipe)
- 12.30 kn po litri za dizelsko gorivo (plus 11 lipa)
- 10.01 kn po kilogramu za UNP za spremnike (plus 2 lipe)
- 8.49 kn po litri za plavi dizel
- 13.94 kn po kilogramu za UNP za boce.

Vlada i premijer Andrej Plenković vole isticati koliko bi naftni derivati koštali da nije njihovih mjera, no toga ćemo vas ovoga puta poštedjeti.


hr Mon Oct 03 2022 13:01:21 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/633aace718d1cb72098b459c/80
Foto: Ivana Ivanović

Rektor Ljutić pozdravio prvu generaciju studenata studija Komunikacija i mediji u Splitu

Dugo smo radili i čekali na početak ovoga studija, rekao je prorektor Radić
Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc Dragan Ljutić, u povodu početka nove akademske godine, pozdravio je prvu generaciju studenata novog studija Komunikacija i mediji u Vijećnici Senata "don Frane Bulić" na 5. katu Rektorata / Sveuč. knjižnice.

- Studenti su sami tražili otvaranje jednog ovakvog studija jer oni su trebali ići ja druga učilišta kako bi ovo studirali. Splitsko Sveučilište se širi, vidite to, studentima dajemo više mogućnosti, a opet ćemo na scenu u državi dovesti stručnjake širog znanja koji će biti izvrsni u komunikaciji. To nam je danas potrebno - rekao je Ljutić.

- Uzbuđeni smo zbog početka studija. Studenti zbog početka akademske karijere, a mi na Sveučilištu zbog početka studija na kojem smo dugo radili i iščekivali. Ponosni smo na njega i nadamo se da će opravdati očekivanja. Od iduće akademske godine studenti će moći upisati i diplomski studij "Komunikacije i medija" - rekao je prorektor prof. dr.sc Željko Radić.
hr Mon Oct 03 2022 11:36:11 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/633a978318d1cb37098b4587/80
Foto: Ivana Ivanović

[FOTO] U Ulici hrvatske mornarice se zapalio automobil

Planuo je ispod Turske kule
Jutros je u Ulici hrvatske mornarice u pravcu Poljuda planuo automobil u vožnji. Dogodilo se to odmah nakon prolaska raskrižja nakon Parka mladeži, a pred školskim poligonom ispod Turske kule. Na teren su odmah pohitale sve dežurne službe, a nastala je i malo veća gužva u prometu. Sva sreća da je šteta samo materijalna.hr Mon Oct 03 2022 10:05:33 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/627e450becdbd1aeaa8b456c/80
Foto: Goran Leš

Domovinski pokret: Mala pobjeda, ali velika poruka, Dalmatia Tower skinuo pokidanu zastavu

Prije nekoliko dana su iz stranke uppozorili da je zastava u neprimjerenom stanju
Domovinski pokret Split reagirao je na sramotno i tužno stanje državne zastave na vrhu najvišeg tornja u Hrvatskoj. Naime, državna zastava na Dalmatia Toweru, novom neboderu u ulici Domovinskog rata, bila je pokidana i u neprimjerenom stanju. Upozorli smo menadžment tornja da su dužni, sukladno Zakonu o zastavi, grbu i himni RH, brinuti o nacionalnim obilježjima koja ističu na privatnim prostorima. Upornost u traženju reda se isplatila - Dalmatia Tower je skinuo pokidanu zastavu. Sada bi bilo lijepo, kada ste već jednom istaknuli državna obilježja na vašem tornju, da postavite novu i veću zastavu na tornju. Ipak je to, kako volite kazati, najviši toranj u Hrvatskoj. Pa, gospodo, obilježimo ga prikladno!
hr Mon Oct 03 2022 08:55:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .