Oporbeni vijećnici predali potpise za tematsku sjednicu o najugroženijim skupinama u Splitu

Oporbeni vijećnici HDZ-a, HGS-a i Domovinskog pokreta predali su potpise za tematsku sjednicu Gradskog vijeća pod nazivom – Gdje je nestao čovjek?

Vijećnici ovom sjednicom žele potaknuti pitanje socijalno najugroženijih osoba u Splitu, a neke od tema su Centar za autizam u Splitu, stanari Vukovarske 81, škverske ambulante za udrugu Anđeli..

Potpredsjednica splitskog HDZ-a, Zrinka Mužinić Bikić kazala je kako sadašnja gradska vlast nema viziju za ova pitanja kao ni želju pomoći najpotrebitijima u gradu.

HGS-ov Igor Stanišić komentirao je problem stanara Vukovarske 81 te povećanje najamnine soba za 100 posto.

– Nekoliko obitelji žive u sobama od 13 kvadrata koje su spojili. Plaćaju za jednu sobu od 13 kvadrata 26 eura. A da ne govorimo da je na 88 stanovnika pet zahoda, Puljak jedino dijeli zahod u avionu sat vremena do Pariza ili gdje već putuje. Ili ne zna da im je tako ili je bešćutan.

Martin Pauk, smatra kako je Puljkov manat nazada prema socijalno ugroženim osobama, a na kraju se obratio i Andrija Lipanović koji kazao kako je prošle godine u kolicima prešao preko 7000 kilometara kako bi obilježio sve prepreke s kojima se susreću osobe s invaliditetom. 

POSLJEDNJE DODANO: