MA KAKAV POTKORNJAK...

Puljkov ravnatelj uručio otkaz stručnoj voditeljici na Marjanu! Ranije je javno govorila o nepravilnostima u ustanovi…

Pošast potkornjaka, barem naizgled, bila je sitan problem pored onih koji se iz tjedna u tjedan otkrivaju u Javnoj ustanovi za upravljanje Park šumom Marjan koju je u Puljkovom mandatu na ravnateljskoj poziciji preuzeo Marko Pejnović. Otkaz Ingrid Pečarević, stručnoj voditeljici ustanove posljednje je zbivanje koje su događa među ekipom kojoj je zadatak brinuti „o plućima Splita“, a nakon što je Pečarević javno progovorila o stanju u ustanovi stavljajući fokus na tezu kako je Pejnović ravnatelj kojemu sve konce vodi Srđan Marinić, nezavisni kandidat s liste stranke Centar i bivši koordinator za Marjan. Marinić je, govorila je tada, proveo zoniranje park-šume Marjan za Plan upravljanja (PU) s tvrtkom izabranom bez javne nabave i bez uključivanja djelatnika Ustanove.

I ranije je Pečarević upozoravala na nepravilnosti u ustanovi, i to kad ravnatelj nije bio Pejnović već Robert Koharević, a nakon gotovo 13 godina rada, odlazi s odlukom o otkazu zbog kršenja obveza iz radnog odnosa, odnosno, skrivljenim ponašanjem. Na otpremninu prava tako neka, ne treba odraditi ni otkazni rok od mjesec dana i jednog tjedna premda će joj to razdoblje biti plaćeno kao da je bila na radnom mjestu. No, zakonski je moguće da iz ustanove daju otkaz zaposlenom tek uz prethodnu suglasnost Radničkog vijeća koje ima za reakciju točno osam dana. Ustanova nema Radničko vijeće već sindikalnu povjerenicu Mariju Carevski Balić. Kako doznajemo od Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH), a kojeg je članica Carevski Balić, oni neće dati glas za otkaz.

Ako se dogodi ovakav rasplet događaja vezan uz Radničko vijeće i Carevski Balić, Javna ustanova ima pravo zatražiti i da se na sudu donose odluka o otkazu.

Ovakav otkaz tumači se kao revanšizam Pejnovića prema Pečarević koja je upozorila na niz situacija u ustanovi koja je i ranije izazivala zanimanje javnosti, a posebice gradskih vijećnika. Ravnatelj Pejnović sve je navode odbio, tvrdeći da je stručna voditeljica Pečarević zapravo „igračica iz vani“, a sve ovo radi jer je trebala u mirovinu u svibnju.

Ingrid je završila Agronomski fakultet u Zagrebu, diplomirana je inženjerka hortikulture. Godine 2009. nalazila se na listi Željka Keruma za Županijsku skupštinu na 37. mjestu. Nakon tih izbora Kerum ju je postavio u Nadzorni odbor “Parkova i nasada”, a javila se i na natječaj za ravnatelja Javne ustanove, ali je Upravno vijeće jednoglasno izabralo Stipu Mušuru kojeg za ravnatelja tada nije potvrdilo Gradsko vijeće. Kada je ustanova bila obezglavljena, kormilo je preuzela baš Ingrid Pečarević.

POSLJEDNJE DODANO: