IVOŠEVIĆ PONOVNO U FOKUSU

Puljak se pita: “Stoji li država iza onih koji uvode red ili onih drugih?”

Zbog sinoćnjeg događaja u kojem je u fokusu bio zamjenik gradonačelnika Splita Bojan Ivošević, a oko kojeg policija provodi kriminalističko istraživanje, pred Banovinom su se u subotu pojavili Ivošević i prvi čovjek grada Ivica Puljak.

Kad smo započeli s uvođenjem reda u Splitu, znali smo da će biti neugodnosti i da se to neće svima svidjeti, ali u demokratskom društvu se zna kako neslaganje izraziti. U posljednjim danima je prevršilo svaku mjeru i došlo je do prijetnji pa smo se i mi koji uvodimo red počeli osjećati nesigurno. Sinoć su mog zamjenika dvojica dočekala ispred stana, i nasrnuli na njega što predstavlja izuzetnu povredu i neprihvatljiv čin nasilja, a naročito prema službenim osobama koji obavljaju dužnost za dobrobit svih građana. Stoji li država iza onih koji uvode red ili onih drugih? Policija nije primjereno i nedvosmisleno reagirala prije par dana, a pojedinci ohrabreni su otišli korak dalje, a sada se i ostali građani pitaju mogu li se osjećati sigurno kada prijavi nekoga tko radi nezakonite radnje? - pitao se Puljak.

Kasnije je u odgovoru na pitanje novinara da detaljnije opiše slušaj rekao kako su dvojica “pokušala nasrnuti na njegova zamjenika”. Iako su novinari bili uporni u povezivanje incidenta uz sve ono što se događalo prije, a u kojima je Ivošević sudjelovao, Puljak je bio uporan tvrdeći da ovdje nema mjesta za relativiziranje nasilja nego samo prostora za nedvosmislenu osudu.

Ivošević je na konferenciji rekao kako je on samo štitio interese Republike Hrvatske u slučaju iz Glagoljaške ulice u Splitu, a zbog toga se suočava sa svime ovime.

POSLJEDNJE DODANO: