SRETAN ROĐENDAN!

Puljak s buketom cvijeća čestitao stoti rođendan Vjeri Andrijić: “Obilje zdravlja i veselja”

Od sveg srca vam čestitam stoti rođendan i želim obilje zdravlja i veselja – bile su riječi s kojima je gradonačelnik Ivica Puljak s buketom cvijeća u Gradskoj upravi poželio toplu dobrodošlicu Splićanki Vjeri Andrijić, vitalnoj 100-godišnjakinji, živoj svjedokinji povijesne obnove nogometnog kluba „Hajduka“ na otoku Visu 1944. godine te vjerojatno posljednjem živućem borcu Prve dalmatinske proleterske udarne brigade koja je prošla bitke na Sutjesci i Neretvi.

Gospođa Vjera, koja je došla u pratnji članova obitelji i čuvenog fotografa Feđe Klarića, rođena je u ožujku 1924. godine u Radunici, a potječe od starih splitskih obitelji Ivanišević i Krstulović Opara. U srdačnom razgovoru sa gradonačelnikom, gošća vedrog duha i izvrsnog pamćenja pričala je o starom Splitu i životu u Radunici, o odlasku u partizane, o obnovi „Hajduka“ u vihoru Drugog svjetskog rata i o svojoj obitelji.

Nije bilo lako dogurati do stote godine života. Ali, evo me, tu sam. Samo su me noge malo izdale. Puno toga sam kroz život prošla, i lipog i grubog. Možda je najteže bilo u partizanima. Bila je to teška, ali veličanstvena borba. Od svega u životu najviše sam ponosna na svoju familiju, svoju dicu, unuke i praunuke – kazala je gospođa Andrijić tijekom druženja sa gradonačelnikom, pri čemu smjeha i radosti nije manjkalo.

POSLJEDNJE DODANO: