POZIV NA AKCIJU

Puljak poziva građane na prosvjed protiv HDZ-a: “Centar će organizirati prijevoz za sve građane Splita”

Danas je gradonačelnik Splita Ivica Puljak, ujedno i predsjednik stranke ‘Centar’, sazvao konferenciju za medije kako bi pozvao građane Splita i cijele Hrvatske da se pridruže prosvjedu na Markovom trgu. Puljak ističe potrebu za promjenom te poziva građane da dođu na Markov trg u subotu, 17. veljače, u 11 sati, kako bi zajedno poručili da Hrvatska može biti drugačija.

Pozivam sve građane grada Splita da se pridruže prosvjedu i poruče da Hrvatska može biti bolja. Mi smo u Splitu već dokazali da može biti bolje i drugačije. Naša borba protiv korupcije, klijentelizma i kriminala je uspješna, a želimo to isto postići i na nacionalnoj razini – izjavio je Puljak.

Naglasio je da je stranka Centar organizirala prijevoz za sve građane Splita koji žele sudjelovati na prosvjedu te ih pozvao da se jave preko društvenih mreža i drugih komunikacijskih kanala.

Govoreći o političkom cilju prosvjeda, Puljak je istaknuo ujedinjavanje lijevih opcija te izrazio neprihvatljivost suradnje s HDZ-om nakon izbora.

Mi već dugo razgovaramo s različitim političkim opcijama, ali nakon izbora nema šanse da bilo tko od nas surađuje s HDZ-om. Cilj nam je ujedinjenje i smjena HDZ-a. Svi prosvjedi su politički prosvjedi koji daju šansu drugima, a možda postoji mogućnost i da se ujedinimo i srušimo HDZ – kazao je Puljak.

Na kraju je najavio svoju ponovnu kandidaturu za gradonačelnika Splita te otkrio da će se njegovo ime naći i na listi za parlamentarne izbore.

Split mi je važan, kandidirat ću se ponovno za gradonačelnika, ali bit ću i na listi za parlament. Spremni smo suzbiti ego jer je najvažnija Hrvatska, a naš moto je ‘Ili HDZ ili Hrvatska’. Svatko bi trebao odabrati Hrvatsku – zaključio je Puljak.

POSLJEDNJE DODANO: