HRVOJE BAŠIĆ NA IME VRTIĆA

“Puljak je beskičmenjak i ljigavac koji igra politiku sjedenja na dvije stolice, nesretnoj curi uzeli prezime”

Split je odlučio promijeniti ime vrtića na Marjanu. Dosadašnje ime Tamarin odlazi u povijest, a djeca će od jeseni pohađati Dječji vrtić Palmina

Vrtić je novo-staro ime dobio u čast Palmine Piplović, koja je tijekom Drugog svjetskog rata radila kao partizanska veza u Splitu. Spajala je Nijemce koji su željeli dezertirati s partizanima. Nijemci su je uhvatili 7. listopada 1944. i tri dana mučili.

Jučer je ploča s imenom obješena i prikazana u krugu obitelji, prijatelja i lokalnih političara. Na svečanosti su bili i splitski gradonačelnik Ivica Puljak, njegov zamjenik Bojan Ivošević te nezavisni vijećnik Damir Barbir koji je i inicirao povratak imena.

Predsjednik splitskog HSLS-a kaže da je i on sam zagovarao povratak imena vrtiću, ali danas je u Facebook objavi žestoko napao Puljka zato što je imenu vrtića izostavljeno prezime.

Objava ide u nastavku:

Na prvu, kad sam vidio jučerašnju vijest o vraćanju izvornog imena, htio sam iskreno pohvaliti gradsku vlast. Sve drugo bi bilo licemjerno, obzirom da je i splitski HSLS u prošlim sazivima Gradskog vijeća bio među onima koji su gurali tu inicijativu.

A onda sam jutros vidio natpis na ploči i osjetio se prevareno.

Vjerojatno baš kao i Ante Zoričić, kojeg se nisu sjetili jučer pozvati isti oni koji njegovoj inicijativi tada nisu htjeli dati potpis podrške, a sada se njome hvale – Puljkovi.

Jer baš kao što Ivica Puljak ima svoje ime i prezime, tako ga je imala i Palmina PIPLOVIĆ, kojoj se sada zbog beskičmene i ljigave politike sjedenja na dvije stolice prezime negdje zagubilo. I ne vjerujem da je slučajno!

Jer koji je smisao da se recimo Trg Gaje Bulata zove „Trg Gaje“ ili da se Ul. kralja Zvonimira zove „Ulica kralja“?

Baš zato su i istupi DP-a posebice ljigavi i besmisleni. Znate li protiv čije ploče uopće prosvjedujete? Pa upravo biste vi DP-ovci, trebali biti najsretniji Puljkovim manevrom postavljene ploče – nesretnoj curi kojoj su njemački okupatori prvo uzeli život, a ovi domaći licemjeri sad i prezime.

POSLJEDNJE DODANO: