FOTOGRAFSKA AVANTURA

Prvi Foto Safari oduševio Splićane

U jutarnjim satima, ulicama Splita zavladao je zanimljiv đir po Velom Mistu, u organizaciji Fotokluba Split. Pod vodstvom turističke vodičice Božidarke Šćerbe Haupt i splitske fotografske legende Feđe Klarića, ovaj novi program, nazvan Foto Safari, privukao je znatiželjne Splićane željne upoznavanja svojega grada na jedan drugačiji način.

Iz Fotokluba Split poručuju da je cilj ovog programa prezentacija i afirmacija kulturnog, povijesnog i umjetničkog bogatstva grada, ali ne za turiste ili zaradu, već za domaći svijet. Ideja je omogućiti sugrađanima da se druže, šetaju te pritom nauče nešto novo o svom gradu.

Ana Žanko, predsjednica Fotokluba Split, ističe da su Foto Safariji revitalizirani koncept iz prošlosti te su osmišljeni kako bi se ponudila alternativa sugrađanima u pred i postsezoni kada je ponuda događanja u gradu najslabija. Prvi Foto Safari očito je naišao na izvanredan odaziv, s obzirom na to da se prvotni plan od 10 sudionika proširio na gotovo dvostruko veći broj.

Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima, tridesetak entuzijasta okupilo se na ovom Foto Safariju, što dodatno potvrđuje interes i zadovoljstvo sugrađana novim konceptom.

Đir po Velom Mistu započeo je na Voćnom trgu, nastavio se preko Peristila i Pjace do kazališta, Hrvatskog doma, Prokurativa i Matejuške. Feđa Klarić, uz svoju prepoznatljivu duhovitost, obogatio je priču o Velom Mistu brojnim uspomenama i anegdotama te podijelio korisne fotografske savjete.

Ovaj prvi Foto Safari nije samo šetnja gradom, već i prilika za druženje, učenje i istraživanje, čineći ga vrijednim dodatkom splitskoj kulturnoj ponudi.

POSLJEDNJE DODANO: