8. i 9. lipnja

Prvi Bodypainting festival u Hvaru! Atraktivno natjecanje uz odličnu zabavu za sve generacije

Za osamnaest dana, na našem najsunčanijem otoku – Hvaru, u istoimenom gradu magične ljepote, starta 1. Bodypainting festival Hvar. Osmog i devetog lipnja u Hvaru će se održati prvo festivalsko natjecanje u oslikavanju ljudskog tijela u Hrvatskoj, natjecanje koje je za autore, modele, kao i publiku očaravajuće, inspirativno, atraktivno i iznad svega jako zabavno.

Bodypainting festival Hvar 2024. posvećen je Svjetskom danu oceana (8. lipnja) kako bi se skrenula pozornost na onečišćenje mora, prisutnost mikroplastike u tijelima životinja, opasnost za životinje, kao i opasnost za cijeli podmorski svijet. Svjetski dan oceana ujedno će i biti glavna tema Festivala. 8. lipnja u poznatoj hvarskoj Venerandi, vrhunski svjetski umjetnici bodypaintinga (dolazi čak 6 svjetskih prvaka!) natjecat će se u kategorijama spužva + kist kao i u otvorenoj kategoriji (airbrush, šablone, specijalni efekti, kamuflaža).

Ukupni fond nagrada za obje kategorije iznosi 3.500 eura. Pripremljeno je i Dječje popodne gdje će maleni moći uživati u društvu klauna, čovjeka na štulama, oslikavanju lica i otkrivanju što se nalazi u pinjati, kao i besplatnom sladoledu. S obzirom da je umjetnost bezvremenska, tako je i festivalski program Bodypainting festivala

Hvar namijenjen različitim generacijama i organizatori s velikim veseljem najavljuju večernje proglašenje pobjednika i veliki party "FISHING OLD SONGS" uz DJ-a, u ritmu 80-ih i 90-ih.

Ulaz na sva Festivalska događanja, oba dana Festivala, besplatan je!

Drugi dan, 9. lipnja, Festival se seli na prekrasni otočić Galešnik, prvi u nizu Paklenih otoka, smješten na samom ulazu u hvarsku luku, s kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda na Hvar.  Na Galešniku je također planirano iscrtavanje modela, ali i photosession pod morem, besplatno ronjenje sa stručnim timom, uklanjanje otpada iz mora, te isprobavanje e-foil dasaka.

Na završni party Festivala ekipa se vraća u Hvar, u legendarni Carpe Diem Bar. Prošlogodišnji Hvar Bodypainting weekend doveo je po prvi put u Hvar svjetske majstore bodypaintinga. Ove godine weekend je narastao u festival, a Bodypainting festival Hvar dovodi još veći broj umjetnika – njih čak pet stiže iz Italije, po dvoje majstora bodypaintinga dolazi iz daleke Južne Koreje te Austrije. Festival ima i gošću umjetnicu iz Meksika, a stižu i po predstavnica/predstavnik Grčke, Belgije, Švicarske, Njemačke i Poljske. Bodypainting festival Hvar 2024. osmišljen je uz veliku podršku Svjetskog bodypainting festivala i njegovog osnivača i organizatora Alexa Barendregta, dok je za ideju i organizaciju

Bodypainting festivala Hvar zaslužna Lorena Matas. Bodypainting festival Hvar realizira se uz potporu Turističke zajednice Grada Hvara i u suradnji s JU Hvar 1612 i Gradom Hvarom. Veliko im hvala od ekipe Bodypainting festivala Hvar na potpori, suradnji i podršci, kao I Svjetskom bodypainting festivalu. No, veliko hvala ide i velikom broju sponzora koji su odlučili podržati prvo festivalsko izdanje bodypaintinga na Hvaru. Oni su (abecednim redom): aROMA Gelato Boutique Hvar, Carpe Diem Bar Hvar, Diamond Premium Booking, Diving Center Aqualis Hvar, Farmakol, Gastro Hvar, Hecherhaus, Hostel Marinero, Hotel Park Hvar, Hvar Fly, Kavana Pjaca Hvar, Kiva Bar Hvar, Kogo – Pizza, Pasta & Grill, Maslina Resort Stari Grad, Nook Stari Grad, PIP i Sunčani Hvar Hotels.

8. i 9. lipnja u Hvaru, sve nas očekuje i sasvim osobit umjetnički doživljaj i odlična zabava na prvom izdanju Bodypainting festivala Hvar!

POSLJEDNJE DODANO: