IZJAVE IZBORNIKA I IGRAČA

“Protiv Armenije fokusirano, agresivno i pametno, pa idemo na Euro”

Izbornik Zlatko Dalić je ovako vidio pobjedu Hrvatske nad Latvijom:

Dva gola u početku, dobro otvorena utakmica odigrana s puno autoriteta, puno sigurnosti, mirno smo priveli kraju. Došli smo u situaciju u koju smo željeli, da sami odlučujemo. Bilo je i malo opuštanja u utakmici. Moglo se uvjerljivije pobijediti.

Šutalo i Erlić kao stoperi, Gvardiol na lijevom beku. Kako vam je izgledala obrana?

Vidjet ćemo što će biti sa stoperima, Erlić i Šutalo su bili jako sigurni. Gvardiol je imao loših dodavanja, ali suparnik nam nije stvorio šansu. Bio sam malo ljut na poluvremenu, nisam htio da primimo nekakav pogodak iz prekida, pa da se zakomplicira. Ovo je gotovo, ne treba više pričati o tome, moramo razmišljati o Armeniji.

Komentar na partije Majera, Ivanušeca i Kramarića?

Lovri smo rekli da igra po širini i ulazi unutra, to je i radio, zabio je gol. Ivanušec i Kramarić se vraćaju iz ozljede, trenutno zbog toga imaju malu minutažu u klubovima. Kramariću ovako očito odgovara igrati, biti iza špice.

Nismo još ništa napravili, čeka nas taj korak u Zagrebu.

Strijelac prvog pogotka Lovro Majer ovako je govorio nakon utakmice:

Išli smo na to da damo što prije gol. Uvijek je lakše kontrolirati utakmicu kad vodiš, ali morali smo biti koncentrirani do kraja. Mislim da možemo biti zadovoljni. Svaki gol i asistencija dosta znače, pogotovo kad ekipa pobijedi. Vjerujem da ćemo pobijediti Armeniju.

Strijelac drugog gola Andrej Kramarić:

Nije bilo baš idealno za igru. Zabili smo iz prve dvije prilike, odigrali nakon toga na iskustvo. Rutinski priveli kraju. Svi znamo što nas čeka u utorak, umor nema veze s time. Dat ćemo gas od početka, fokusirano, agresivno, pametno…

POSLJEDNJE DODANO: