BLOKIRALI PROMETNICU

Prosvjed zbog omiškog mosta: Mještani u strahu za sigurnost djece i traže hitno rješenje

Omiški most, koji će uskoro biti otvoren za sav promet, donosi s novim izazovima za mještane. Otvaranjem mosta, očekuje se preopterećenje obilaznice do Omiša, posebice županijske ceste koja prolazi kroz mjesta Gata i Tugare.

Turistička sezona dodatno će zakomplicirati situaciju s intenzivnijim prometom, dok je navedena cesta već u fazi rekonstrukcije od 2018. godine. Unatoč tomu, radovi se ne naziru, a mještani su suočeni s problemima kretanja jer nogostupa ima malo ili nimalo.

Stanovnici žive u strahu, pogotovo zbog sigurnosti svoje djece, i pozivaju na hitno rješenje problema. Upozorenja mještana iz zaleđa Omiša nisu ozbiljno shvaćena, stoga su danas organizirali prosvjed pod geslom “Tugare – zadnja rupa na svirali”.

Poruke poput “Dosta je lažnih obećanja”, “Župane, kad će rekonstrukcija”, te “2018. – ima jedna duga cesta. 2024. – nema je” istaknute su na transparentima više stotina okupljenih prosvjednika, koji su privremeno blokirali prometnicu. Mještani izražavaju svoje nezadovoljstvo te traže konkretne korake i hitnu akciju u rješavanju infrastrukturnih problema koji ih muče već duže vrijeme.

POSLJEDNJE DODANO: