[FOTO] Prošli tjedan mali genijalci u Zajednici tehničke kulture grada Splita izrađivali su semafore, sušila za ruke, vozila…

Europski tjedan robotike inicijativa je koja je nastala na Europskom robotičkom forumu 2011. godine. Cilj je ove inicijative približiti javnosti istraživanje i razvoj robotike te izgraditi buduće Robotičko društvo. Svake godine otada, organiziraju se različite aktivnosti povezane s robotikom diljem Europe, ističući sve veću važnost robotike u raznim područjima primjene te sve veću važnost vještina u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici (STEM).

Zajednica tehničke kulture obilježila je Europski tjedan robotike radionicama, u kojima je oko 50 polaznika izrađivalo robote, koristeći se Fischertehnik setom. Izrađivali su semafor, sušilo za ruke, rampu, vozila te su osmišljavali i gradili razne predmete i vozila. U programu Makecode programirali su rad robota te su ga pokretali, pomoću micro:bita.

Interakcija s robotima nadopunjuje cjelokupno iskustvo poučavanja i pomaže motivirati mlade ljude bilo koje dobi, ne samo da nauče osnove STEM-a, već i usmjeriti ih na samostalan istraživački, samomotivirani put učenja.

POSLJEDNJE DODANO: