PONEGDJE I BURA

Prolazna kiša, sunčana razdoblja i tople temperatura: Prognoza vremena za sljedeće dane

I sljedećih dana promjenjiva naoblaka uz sunčana razdoblja te samo ponegdje prolazno vrlo malo kiše. Temperatura zraka bit će i dalje viša od prosječne za doba godine. Valja spomenuti i mogućnost mjestimične jutarnje magla, na Jadranu i prolazno zamjetnog vjetra – u ponedjeljak i osobito utorak bure, od četvrtka pak vjerojatno juga. – piše HRT.

U nedjelju u Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčana. Puhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 1 do 4 °C, najviša oko 14 °C.

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano, no sredinom dana prolazno povećana naoblaka. Vjetar uglavnom slab. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 5 °C, najviša dnevna između 13 i 15 °C.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj 
promjenjiva naoblaka, ponegdje i malo kiše, većinom na moru, gdje će puhati umjerena i jaka bura, a popodne slab do umjeren sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 3 °C u unutrašnjosti do 11 °C na otocima. Najviša dnevna uglavnom od 13 do 17 °C.

Dalmaciji će jutro biti većinom sunčano, zatim sredinom dana porast naoblake na sjeveru, gdje je prema večeri moguća slaba kiša. Umjerena bura, ponegdje i jaka, u drugom dijelu dana okrenut će na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak te malo oslabjeti. 

Nedjelja će najsunčanije biti na krajnjem jugu Hrvatske, uz umjerenu buru ujutro, a popodne sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. More stoga malo do umjereno valovito. Najviša temperatura zraka između 17 i 19 °C.”

I dalje promjenjivo

Idućih dana u unutrašnjosti će naoblaka biti promjenjiva. Povremena i mjestimična slaba kiša padat će većinom u gorju te unutrašnjosti Dalmacije i to u ponedjeljak popodne i utorak ujutro. U jutarnjim satima valja računati na mogućnost magle. Od srijede će sunčana razdoblja biti češća. Vjetar uglavnom slab, u utorak prolazno umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka bez znatne promjene.

I na Jadranu razmjerno toplo, te također ne sasvim stabilno. Mjestimice malo kiše u ponedjeljak može pasti na sjevernom Jadranu i sjeveru Dalmacije, a u utorak na jugu Hrvatske. Najviše sunčana vremena vjerojatno će biti u srijedu. Umjereno jugo u utorak će okrenuti na buru i pojačati na jaku, no već će u srijedu slabjeti – prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

POSLJEDNJE DODANO: