DOLAZI CIKLONA

Pripremite se na obilnu kišu i olujan vjetar

Pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, lokalno ima slabe kiše uz Jadran. U unutrašnjosti na mjestima ima magle, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba. Na dionici autoceste A1 od južnog portala tunela Sveti Rok do tunela Čelinka magla smanjuje vidljivost manje od 100 metara. Vozači se pozivaju na oprez.

U nastavku četvrtka dijelom sunčano, tmurnije duž Jadrana i u područjima uz Jadran, gdje treba računati lokalno na kišu. I dalje iznadprosječno toplo. Sustav Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda upozorava na olujne udare jugozazapadnjaka u osječkoj, zagrebačkoj i gospićkoj regiji, osobito u višim predjelima.

I tijekom petka slično. Oborine će uglavnom biti duž Jadrana i u područjima uz Jadran. Zadržavat će se toplije od prosjeka.

Za vikend sve nestabilnije, uslijed utjecaja ciklone. Već tijekom subote, osobito poslijepodne i navečer, postupno će se intenzivirati oborina, ponajprije duž Jadrana i uz Jadran, gdje će lokalno jače kišiti. U nedjelju u većini predjela kišovito, lokalno obilnije, na Jadranu uz mogućnost jačih pljuskova praćenih grmljavinom. Od nedjelje manje toplo, svakako primjerenije nego što je to bilo dosad, piše N1.

POSLJEDNJE DODANO: