TUŽNA VIJEST

Preminula je legendarna novinarka Jasenka Dudić

U Zagrebu je preminula novinarka Jasenka Dudić. Svoj radni vijek provela je na Hrvatskom radiju, počevši karijeru na Radio Zagrebu šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Jasenka Dudić rođena je 1940. godine i školovala se u Zagrebu, gdje je završila i Pravni fakultet. Odabrala je novinarsku profesiju i fokusirala se na teme iz pravosuđa te pratila rad političkih i društvenih organizacija, uključujući rad Sabora. Tijekom devedesetih godina postala je stalna izvjestiteljica iz Sabora za Hrvatski radio i dugogodišnja članica Hrvatskog novinarskog društva.

Svojom profesionalnošću i vjernošću svjedočila je povijesnim odlukama Hrvatskog sabora, posebno tijekom prvog desetljeća hrvatske samostalnosti. Izvještavala je o izborima i izbornim procesima od 1990. godine, pružajući javnosti temeljno razumijevanje izbornih pojmova i procesa.

Potkraj karijere, zajedno s kolegom Josipom Šmitom, bila je 2003. godine u užoj konkurenciji za priznanje Hrvatskog sabora “Zlatni grb” za poseban doprinos razvoju parlamentarnosti, demokracije, snošljivosti i ljudskih prava. Iako nagrada na kraju nije otišla njima, njihov doprinos ostaje neizbrisiv.

Jasenka Dudić ostaje upamćena kao profesionalna novinarka koja je svojim radom obogatila novinarsku scenu Hrvatske i vjerno svjedočila o povijesnim događajima i odlukama.

POSLJEDNJE DODANO: