GLAZBENO-SCENSKA PREDSTAVA

Predstava “Bitka za Vukovar” u Gradskom kinu Sinj

Grad Sinj uz suorganizaciju Udruge 126. brigade HV iz Sinja organizira glazbeno-scensku predstavu “Bitka za Vukovar“, koja će se održati u Gradskom kinu Sinj – sutra, u srijedu 15. studenog 2023. godine s početkom u 17 sati.

Riječ je o antiratnoj, edukativnoj predstavi i filmu autora Damira Plavšića, vukovarskog branitelja koji se borio za Vukovar od samog početka do kraja, a po padu grada, zarobljen je te je prošao zarobljeništvo u tri srpska koncentracijska logora.

Kroz svoje predstave promovira sjećanje na bitku za Vukovar, Domoljublje, Katoličku vjeru i Zajedništvo Hrvatskog naroda – stoji u najavi.

Predstava je do sada izvedena u 208 gradova u Hrvatskoj i svijetu (Novi Zeland, Australija, sjeverna i južna Amerika, više država u EU), a pogledalo ju je više od 98.000 gledatelja. U predstavi je nastupilo više od 9.500 izvođača.

Ova predstava jedina u Hrvatskoj ima posebnu suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja te preporuku i suglasnost Agencije za odgoj i obrazovanje, za prikazivanje djeci školskog uzrasta i mladima, a dolazak na predstavu učenicima se može priznati kao jedan školski sat iz predmeta povijest.

POSLJEDNJE DODANO: