ŠOKANTAN SLUČAJ

Poznato što će biti s bebom pronađenom u kanti za smeće: “Dijete treba ojačati, steći uvjete da može biti otpušteno iz bolnice…”

Dijete koje je pronađeno u kanti za otpatke u Zaprešiću i dalje je u bolnici. Nakon toga, trebalo bi biti smješteno u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi. Što će biti s njim nakon otpusta iz bolnice provjerio je novinar Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

-Dijete treba ojačati, steći uvjete da može biti otpušteno iz bolnice. Mi smo u kontaktu s liječnicima i po njihovoj procjeni ćemo znati kada dijete može biti otpušteno, a tada je izgledno da će završiti u Dječjem domu u Nazorovoj, rekao je voditelj područnog ureda Centra za socijalnu skrb Zaprešić Krešimir Hojsak.

Tri mjeseca od rođenja, objasnio je Hojsak, dijete stječe pretpostavke za posvajanje.

-Dijete će u Nazorovoj biti dva do tri mjeseca, a onda će Centar za socijalnu skrb pokrenuti postupak posvajanja, dodao je.

Beba za sada nema ime i prezime, ali će mu ga dati djelatnici Centra za socijalnu skrb dodijeliti.

-To određujemo timski. Rukovodimo se time da dijete bude zaštićeno, da njegova dobrobit, njegova prava budu zaštićena, rekao je Hojsak.

Centru za socijalnu skrb već se javljaju potencijalni posvojitelji, a zaprešićki Centar u kontaktu je i s drugim područnim uvjetima kako bi se eventualno pronašao adekvatan posvojitelj kada dijete stekne pretpostavke za posvajanje.

Iz policije kažu da provode intenzivne mjere potrage, pregledavaju snimke, obavljaju razgovore s liječnicima i čine sve što mogu kako bi otkrili tko su ljudi koji su ostavili tek rođenu bebu u kanti za smeće, istaknuo je reporter Domagoj Mikić.

POSLJEDNJE DODANO: