UOČI EUROPSKOG PRVENSTVA

Poznati sportski portal dresove Vatrenih proglasio i najboljima i najgorima u povijesti Eura

Uoči Europskog nogometnog prvenstva, koje će se od 14. lipnja do 14. srpnja ove godine održati u Njemačkoj, renomirani sportski novinski portal The Athletic ustvrdio je da je Hrvatska nogometna reprezentacija vlasnica jednog od pet najboljih dresova u povijesti tog natjecanja, ali i jednog od najgorih.

Novinar The Athletica Tim Spiers konstatirao je tako da je domaći dres koji je Hrvatska nosila na Euru koji se 1996. odigrao u Engleskoj drugi najbolji dres u povijesti borbe za titulu najbolje nogometne nacije na Starom kontinentu.

Taj je dres djelo talijanskog proizvođača sportske opreme Lotta. Na majici su bili danas prepoznatljivi crveno-bijeli kvadrati, a bijela kragna i bijeli rub na rukavima bili su ukrašeni hrvatskom trobojnicom. Brojevi su bili plavi, a na prsima su se nalazili logotip Lotta i grb Hrvatskog nogometnog saveza. Hlačice su bile bijele, rub nogavica bio je crven, a sa svake se strane spuštala plava linija koja se potom račvala i obavijala nogavice. Ona je služila kao granica između bijelog i crvenog dijela hlačica. Štucne su bile plave.

Jedina negativna strana hrvatske priče na ovom Euru je što je Davor Šuker golmana Danske Petera Schmeichel lobovao u rezervnom dresu, ustvrdio je Athleticov Spiers.

S druge strane, domaći dres u kojem će “Vatreni” nastupiti na nadolazećem Euru Spiers je proglasio četvrtim najgorim u povijesti turnira.

Novi dres reprezentacije djelo je američkog proizvođača sportske opreme Nike. Crveno-bijeli kvadrati na majici ovaj su puta golemi. Do te su mjere veliki da su samo dva “cijela”, drugi su zapravo pravokutnici. Rukavi su bijeli, a kragndiskretan, futuristički i također bijel. Broj s prednje strane dresa je bijel, a na leđima plav. Bijele su i hlačice i štucne.

Spiers kaže da nisu sve varijacije na temu crveno-bijelih kvadrata koje su se našle na dresovima Hrvatske nogometne reprezentacije uspješne te da je najnovija ne samo najlošija, nego povijesno loša. “Posljednji reprezetativni nastupe Luke Modrića mogao bi se dogoditi u ovome?”, čudi se Athleticov novinar.

Inače, Spiers Adidasov domaći dres koji je Nizozemska nosila na Euru koji se 1988. godine održao u Saveznoj Republici Njemačkoj smatra najboljim u povijesti Eura, a Umbrov rezervni dres koji je vratar Engleske David Seaman nosio na Euru 1996. najgorim.

POSLJEDNJE DODANO: