ESKALACIJA SUKOBA

Poznati odvjetnik se kolegici unosio u lice i prijetio joj: “Hoćeš da ti opalim šamar? Kad izađeš…”

Na sudu u Rijeci, javnost je zapanjila vijest o incidentu u kojem je 65-godišnji M.S., poznati odvjetnik, optužen za prijetnje teškim ozljeđivanjem svojoj kolegici. Incident se odigrao u hodniku Općinskog suda pred njihovim klijentima, a situacija je eskalirala u povišene tonove, gestikulaciju i čak fizičko približavanje, prenosi Jutarnji list.

Prema optužnici, M.S. je neprimjereno verbalno napao i vrijeđao svoju kolegicu odvjetnicu, da bi zatim prišao njoj tijelom, mahao rukama i prijetio da će joj opaliti šamar. Šokantno, čak je i nakon što je odvjetnica odstupila, M.S. nastavio vikati prijetnje, tvrdeći da će je udariti nakon što izađe sa suda. Sve ovo je zabilježeno nadzornim kamerama suda, čime je dokumentirana ozbiljnost situacije.

Iako M.S. inzistira na svojoj nevinosti, odvjetnica je u tužiteljstvu detaljno opisala incident, prilažući i medicinsku dokumentaciju koja jasno ukazuje na to da joj je M.S.-ovo ponašanje uzrokovalo akutni stres. Stoga, tužitelji predlažu sudu kaznu od šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, uz plaćanje sudskog paušala od 1000 eura za optuženog odvjetnika.

POSLJEDNJE DODANO: