DOVRŠENO ISTRAŽIVANJE

Poznati detalji napada u Splitu: U pijanom okršaju nožem izbo 34-godišnjaka

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje događaja od utorka na području Splita, a u kojem je 34-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da se 46-godišnji muškarac 27. veljače oko 22:30, nakon što je s oštećeni konzumirao veće količine alkohola, s njim verbalno i fizički sukobio. Tijekom sukoba je 46-godišnjak muškarcu nožem nanio dvije ubodne rane u predjelu trbuha, objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Muškarac je lakše ozlijeđen. 

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 46-godišnjak na štetu 34-godišnjaka ostvario obilježja kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda u pokušaju opisano u čl. 118. st.1. u svezi članka 34 Kaznenog zakona, te je nakon istraživanja uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Također, kriminalističkom istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 34-godišnjak istog dana oko 22:30 sati u alkoholiziranom stanju na javnom mjestu remetio javni red i mir tako što je napao 46-godišnjaka, udario ga je šakom u glavu i vrijeđao ga je pogrdnim riječima, te je na opisani način ostvario obilježja prekršaja iz čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nakon istraživanja uz optužni prijedlog odveden nadležnom općinskom prekršajnom sudu. Usvojen je prijedlog policije, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana.

Nadalje, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 46-godišnji muškarac posjedovao 0.5 grama droge marihuana i osam bočica metadona ostvario obilježja prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga radi čega će protiv njega biti nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog, prenosi Index.

POSLJEDNJE DODANO: