VJETAR OTEŽAVA GAŠENJE

Požar kod Šibenika još nije ugašen, na teren stigla i dva kanadera

NOVO

Do jutra je ostalo 50-ak vatrogasaca, a tijekom dana će se rasporediti u smjene. Prema riječima zapovjednika šibensko-kninske Vatrogasne zajednice Darka Dukića očekuje se i skori dolazak dva air traktora.

-Jutros je stanje dosta dobro. Još uvijek ima otvorene vatre, ali recimo da je dio kod Jasenovca stavljen pod nadzor. Gore trava, makija i nešto borove šume, kazao je zapovjednik. Dukić očekuje da će kroz dan oslabiti i vjetar koji puše i otežava gašenje.

RANIJE OBJAVLJENO

Iz Županijskog centra 112 kažu kako je trenutno na terenu 53 vatrogasca sa 19 vozila, što je gotovo dvostruko više ljudi nego ranije, a što znači da se požar proširio. Gašenje otežavaju vjetar i nepristupačan teren.

U 18:28 zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na području Vrpolja kod Šibenika, objavljeno je na službenoj stranici Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, a gusti crni dim vidi se i iz grada.

Iz Županijskog centra 112 kazali su da je na terenu 35 vatrogasca sa 12 vozila i kako kuće nisu ugrožene, a zasad više informacija o požaru nema.

POSLJEDNJE DODANO: