PARTNERSTVO USPOSTAVLJENO

Potpisan ugovor za rekonstrukciju cestovnog čvora Mandalina u Šibeniku

Hrvatske ceste i tvrtka Sarađen potpisali su danas ugovor za prvu fazu realizacije projekta “Rekonstrukcija raskrižja državne ceste D 8 (Jadranske magistrale) i Ulice Velimira Škorpika u Šibeniku – čvor Mandalina”. Projekt, vrijedan 6,9 milijuna eura, obuhvaća rekonstrukciju raskrižja te izgradnju čvora u dvije razine s dva kružna toka.

Denivelirani kružni tok bit će smješten na mjestu sadašnjih semafora, dok će se drugi nalaziti u Ulici Velimira Škorpika s odvojcima prema TC Dalmare, gradskoj četvrti Mandalina i novom vatrogasnom domu. Građevinska dozvola se očekuje krajem veljače, a rok izvođenja radova je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković istaknuo je važnost čvora Mandalina kao ulazne točke u Šibenik, naglašavajući smanjenje gužvi za vrijeme turističke sezone nakon izgradnje.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić naglasio je da sve aktivnosti usmjerene na rješavanje prometnih problema rezultiraju smanjenjem gužvi, posebice tijekom turističke sezone.

Župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić najavio je izgradnju nove opće bolnice na području novih prometnih rješenja koja će olakšati funkcioniranje bolnice.

Ova investicija ima za cilj poboljšati prometnu infrastrukturu u Šibeniku te pridonijeti boljem funkcioniranju prometa, posebno tijekom turističke sezone.

POSLJEDNJE DODANO: