NOVA DINAMIKA OTPLATE

Postignut ključan dogovor na Skupštini Prometa: Suvlasnici prihvatili izmjene dugovanja

Jučer je na Skupštini Prometa postignut ključan dogovor koji će značajno olakšati poslovanje Prometa. Suvlasnici Prometa, odnosno općine i gradovi, odlučili su se za izmjenu metodologije  izračuna dugovanja za 2023. godinu.

-Temeljem novih parametara, koje su općine i gradovi u suradnji s našim stručnim službama sami odredili, prihvatili su preostala dugovanja. Ukupna razlika dugovanja ostala je ista, ali je prema biranim parametrima drugačije raspoređena. Ovim dogovorom omogućeno je svim općinama i gradovima da, sukladno svojim mogućnostima, odrede dinamiku otplate tog duga za 2023. godinu, kažu iz Prometa.

Važno je istaknuti da se trenutna dugovanja, razlike i budući izračuni za male općine neće povoljno odraziti s obzirom na kilometražu i broj putnika. Stoga se očekuje da će, sukladno zakonskim odredbama, Splitsko-dalmatinska županija, s kojom su već započeti konstruktivni razgovori, pružiti podršku u rješavanju ovog pitanja.

-Ovaj dogovor predstavlja korak naprijed u osiguravanju stabilnosti i održivosti javnog prijevoza te pokazuje važnost suradnje između svih razina vlasti u rješavanju izazova s kojima se susrećemo. Svakako valja istaknuti da se ne radi o reviziji već o dobroj suradnji naših stručnih službi, gradova i općina kojima se i ovim putem zahvaljujemo na konstruktivnosti, kažu.

POSLJEDNJE DODANO: