TUGA NA LOVRINCU

Na posljednji počinak ispraćen Dejan Kružić, splitski Don Kihot

Na splitskom gradskom groblju Lovrinac u utorak je na vječni počinak ispraćen Dejan Kružić, čovjek koji je svojim radom jednostavno zadužio Split. I nije to tek floskula koja se nekako uobičajeno daje pojedincima kad završe ovozemno putovanje, ovaj ugledni ekonomist Split je živio punim plućima – što zbog rada u nekoliko prepoznatljivih splitskih simbola, što zbog zaštite interesa grada kao pravnog subjekta.

Jedan od splitskih junaka tjedna, mjeseca i godine godinama se kao Don Kihot hrvao u bitci koja je razotkrivala kriminal oko Spaladium Arene. U svojstvu građanina borio se na sudovima da Grad ne izgubi preko 600 milijuna kuna zbog štetnih ugovora s bankama, a ranije je i kao član Gradskog poglavarstva uveo red u gradsku blagajnu koja je bila na rubu bankrota. Zbilo se to prije dva desetljeća.

Dejan Kružić je ove godine dobio i Nagradu za nagradu za životno djelo Grada Splita zbog iznimnog znanstvenog opusa i predanog rada usmjerenog na zaštitu interesa grada i građana.

Na posljednjem pozdravu bilo je niz poznatih lica – od političara, znanstvenika, sportaša i umjetnika do onih koji su o velikom čovjeku tek čitali, bez da su ga osobno poznavali.

POSLJEDNJE DODANO: