MELODIJE JADRANA

Posljednja večer i ove godine okupila vodeća glazbena imena, predstavljene 23 nove pjesme

Jučer je u Splitu održana posljednja večer ovogodišnjih Melodija Jadrana – Večer novih pjesama – „Hit ljeta“. Najveća imena glazbene scene priredila su u Galeriji Meštrović pravi glazbeni spektakl, na kojemu su predstavljene 23 nove pjesme, od kojih četiri dueta. Melodije Jadrana tako su se još jednom pokazale najrelevantnijim ljetnim glazbenim festivalom.

Večer je otvorio TransAcoustic pjesmom „Nema veze“, nakon čega je na pozornicu došao Ivan Ive Županović, koji je izveo pjesmu „S tobom lipo mi je sad“. Marino se publici predstavio pjesmom „Geni ljubavi“, a Domenica, koja je na Melodijama nastupila i prošle godine, ovaj je put izvela pjesmu „Navij na najjače“. 

Marija Mirković izvela je autorsku pjesmu „Nema, nema“, a potom smo čuli Alessandra Bonaseru & Jordes, koji su na splitskoj pozornici izveli „Lili“. Publiku je potom oduševio Luka Nižetić pjesmom „Vrića sriće“, nakon kojega je na pozornicu došao još jedan povratnik od prošle godine – Cambi, koji je izveo „Samo kraj mene bi živjela“. 

Tiho Orlić izveo je pjesmu „Strast“, koju je za njega napisao Tomislav Mrduljaš, direktor Melodija Jadrana, a potom je publika imala priliku čuti Adija Šošu s pjesmom „Zrno nade“ te Miju Dimšić s pjesmom „U tvojim rukama“.

Na pozornici Melodija Jadrana kantautor Hari Rončević izveo je svoju najnoviju pjesmu „Moje sve“, a potom su Giuliano & Diktatori zapalili atmosferu pjesmom „Svit nek stane“. Pjesmu „Melem“ s potpisom Tončija i Vjekoslave Huljić izvela je Lorena, a potom je Neno Belan izveo „Regatu života“.

Goran Karan, koji ujedno potpisuje glazbu i stihove za svoj najnoviji hit, izveo je pjesmu „Jedino što bih ponovo“, a nakon više od 20 godina na pozornicu su stali Dražen Zečić i Anđela, koji su predstavili najnoviji duet – „Kad se srce spotakne“. 

Tonči Huljić, osim što je skladao nekoliko pjesama za ove Melodije Jadrana, stao je i na scenu s Madre Badessom i Pjerom, s kojima je izveo pjesmu „Aj’ pitaj“. Nakon ovoga, uslijedio je još jedan duet – onaj Vanne i Sergeja. Za pjesmu „Dan po dan“ Vanna je napisala glazbu i tekst, zajedno uz Željka Houdeka.

Melodije Jadrana zatvorile su tri istinske glazbene dive – Splićanke Zorica Kondža, Jelena Rozga i Doris Dragović. 

Zorica Kondža izvela je pjesmu „Na kraju puta“, koju potpisuju Tomislav Mrduljaš, Ramona Erceg i Ante Gelo. Snažnim vokalom Zore je još jednom oduševila splitsku publiku.

Jelena Rozga za prošlogodišnji hit „Idi ti“ koji je predstavila na Melodijama dobila je nagradu Cesarica za hit mjeseca, a ove je godine izvela još jednu snažnu pjesmu – „Lavica“.

Zadnju večer, a ujedno i ovogodišnje izdanje Melodija Jadrana zatvorila je splitska glazbena diva Doris Dragović, čija je pjesma „Koplje ljubavi“ izazvala ovacije. 

Veliki orkestar vodila su dva dirigenta – Joško Banov i Tonći Ćićerić, a u ulozi domaćina našli su se Duško Ćurlić i Monica Jakšić.

Posljednja večer pokazala se kao vrhunac ovog glazbenog spektakla, koji je otvoren velikim Gibonnijevim koncertom u Galeriji Meštrović, koji se rasprodao u svega nekoliko dana. Drugi dan bio je posvećen klasičnoj glazbi, pa su u sklopu „Melodija Classic“ Melodije Jadrana ugostile Gudački orkestar čuvene milanske La Scale i domaćeg virtuoza, pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića, koji su izveli Vivaldijeva „Četiri godišnja doba“ u novom, Meštrovićevom aranžmanu. Tom prilikom Melodije Jadrana nakratko su iz Galerije Meštrović preselile u Meštrovićeve Crikvine – Kaštilac. 

POSLJEDNJE DODANO: