IZBOR RAVNATELJA/ICE OŠ STROŽANAC

Popović poslao pismo Fucshu: “Ponovno imate priliku reagirati…”

Ante Popović, Nezavisni vijećnik Splitsko-dalmatinske županije, poslao je otvoreno pismo ministru Radovanu Fuchsu na temu uskrate suglasnosti imenovanja ravnateljice OŠ Strožanac.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

-Poštovani ministre Fuchs,

ubrzo će proći godina dana od događanja u OŠ Strožanac kada je kolegica Zrinka Perković Dodig dobila otkaz zato što je prijavila vršnjačko nasilje u istoj školi. Tada ste u javnom prostoru izjavili kako ćete reagirati kada policija i socijalna služba završe svoje izvide. Izvještaji su već odavno gotovi, a Vaša reakcija je izostala.

Kako bi Vas još točnije informirao policija i socijalna služba su za pojedina događanja iz škole(vršnjačko nasilje), a vezana za ovaj slučaj imali saznanja nekoliko mjeseci prije nego će se dogoditi ova nepravda prema kolegici Zrinki, ali je i njihova reakcija izostala. Možemo se zapitati zašto policija i socijalna služba nisu reagirali na prijave, ali postavlja se pitanje zašto Ministarstvo nije reagiralo? Nadalje, problemi vršnjačkog nasilja u toj školi nisu nestali, nego mogu slobodno reći kako su intezivniji jer je očito kako ravnateljica Žana Prižmić i stručne službe škole(pedagog i psiholog) po tom pitanju ništa konkretno ne rade. Kao dokaz može poslužiti premještanje djece u druge školske ustanove.

Ponovno imate priliku reagirati jer je u tijeku postupak izbora za ravnatelja/icu OŠ Strožanac, a na Vama je odluka hoćete li uskratiti suglasnost za imenovanje Žane Prižmić.  

Osim navedenog razloga kada Žana Prižmić nije poduzela sve radnje da spriječi vršnjačko nasilje u školi, postoji još nekoliko opravdanih razloga. U zadnjih godinu dana prosvjetna inspekcija je u više navrata posjetila školu gdje su zatečene nezakonitosti i nepravilnosti u radu iste. Također su u tijeku dva nadzora, od kojih je jedan već pri kraju, a radi se o nezakonitoj izmjeni službene dokumentacije od strane Žane Prižmić bez suglasnosti Školskog odbora i Splitsko-dalmatinske županije kao osnivača škole.

Ovim putem Vas molim da prilikom donošenja odluke uzmete u obzir sve činjenice i reagirate na način da uskratite suglasnost za imenovanje Žane Prižmić za ravnateljicu škole.

POSLJEDNJE DODANO: