PORAZ BEZ POSLJEDICA

Polufinale osigurano, Hrvatska ostala bez poena posljednje tri minute i izgubila od Novog Zelanda

Nakon što je u utorak razbila Sloveniju (108:92) na otvaranju kvalifikacija za Olimpijske igre, košarkaška reprezentacija Hrvatske je 20-ak sati kasnije neočekivano poražena od Novog Zelanda (86:90) u Pireju. Glave nas je koštala užasno odigrana posljednja četvrtina u kojoj smo ostali na samo sedam ubačenih koševa (7:16), te smo od 86:79 na nešto više od tri minute prije kraja ostali bez poena. Dakle, Novi Zeland je finiširao serijom 11:0 i priredio iznenađenje, koje im otvara mogućnost prolaska u polufinale.

Hrvatska će s omjerom 1-1 i koš-razlikom plus 12 sigurno u polufinale, pitanje je samo s 1. ili 2. mjesta. To će se znati u četvrtak kad igraju Slovenija i Novi Zeland.

Hrvatska je napadački blistala u prvom poluvremenu (60:55), ali obrana je štekala, curila na sve strane. Kad se uzme u obzir blizina između dvije utakmice, te činjenica da izbornik Josip Sesar nije previše odmarao startere, stigao nas je umor. U drugom dijelu se teže dolazilo do poena s obje strane, Hrvatska je držala kakvu-takvu prednost i onda se u posljednje tri minute raspala.

Ovaj poraz, doduše, nije bolan. Više će zabrinuti Sloveniju, koja mora dobiti Novi Zeland s ozbiljnom razlikom da ne bi ispala. Hrvatska je mirna, ima vremena za pripremu polufinala, tko god došao s druge strane.

Ivica Zubac je s 29 poena (šut 12-15) i 16 skokova za nešto više od 24 minute odigrao odličnu utakmicu, Mario Hezonja je za 16 poena šutirao 6-22 (trice 1-9), dodao 9 skokova i 6 asistencija, a Dario Šarić je ubacio 19 uz 8 skokova i 5 asistencija.

HRVATSKA: Filipović, Smith 9, Kapusta, Krušlin 3, Hezonja 16, Šarić 19, Vraneš, Branković, M. Drežnjak, D. Drežnjak 10, Zubac 29, Nakić.
NOVI ZELAND: Te Rangi 3, Le’afa 14, Delany 7, Wetzell 10, Mennenga 4, Webster 21, Cameron 2, Rusbatch, Vodanovich 11, Ngatai, Harrison, Ili 18.

POSLJEDNJE DODANO: